Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Καιρός σήμερα 3/9: Μπαίνει... το φθινόπωρο με ανέμους και πτώση θερμοκρασίας - Προειδοποίηση για βροχές από Αρναούτογλου

Τι πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες

3 Σεπτεμβρίου 2021 07:19
Καιρός σήμερα 3/9: Μπαίνει... το φθινόπωρο με ανέμους και πτώση θερμοκρασίας - Προειδοποίηση για βροχές από Αρναούτογλου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Το φθινόπωρο κάνει διαρκώς πιο αισθητή την παρουσία του, με την Παρασκευή (3/9) να ενδεικτική, καθώς οι άνεμοι θα είναι πιο δυνατοί και η θερμοκρασία θα πέσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, όπως ήδη προειδοποιήθηκε από τους μετεωρολόγους.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Η προειδοποίηση Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως ο καιρός θα είναι τοπικά άστατος σε ορισμένες περιοχές, ενώ θα υπάρξει και μια μικρή πτώση του υδράργυρου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε για την εξέλιξη του καιρού την Παρασκευή (3/9) πως «παντού ή σχεδόν παντού θα ξεκινήσει η Παρασκευή με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια με ορατότητα. Παρόλα αυτά, θα υπάρχουν μερικές περιοχές με σύννεφα, όπως τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και Ανατολική Στερεά. Δεν αποκλείεται από την Μαγνησία μέχρι τα ορεινά τμήματα, να βγουν μερικές τοπικές μπόρες».

«Εκεί όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα, θα βγει ηλιοφάνεια προς το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες. Σύννεφα θα έχουμε κατά τόπους αυξημένα στις ορεινές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σύννεφα λιγο πιο πυκνά θα βγουν στη Βορειοανατολική Ελλάδα. Η πιθανότητα όμως για να ψιχαλίσει είναι πολύ μικρή. Το βράδυ αναμένεται να επικρατήσει ξαστεριά σε όλη την χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε ότι «στο Αιγαίο θα υπάρχει κυρίως βοριάς, με 6 και 7 μποφόρ, ενώ τοπικά μπορεί να αγγίξουν και τα 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι άνεμο θα είναι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα πέσει λίγο παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες νύχτες, καθώς περνάει το βόρειο-ψυχρό ρεύμα. Στα ορεινά θα “τσιμπήσει” με 7 και 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Αιγαίο η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 20 βαθμούς».

«Στην Αττική νωρίς το πρωί υπάρχει πιθανότητα να βγει μια παροδική αυξημένη συννεφιά στα Κεντροβορειοδυτικά. Δεν υπάρχει πιθανότητα έστω και να ψυχαλίσει, ενώ τα σύννεφα θα διαλυθούν προς το μεσημέρι. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά, οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 30 βαθμών Κελσίου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακόμη, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι «η Θεσσαλονίκη και αρκετές περιοχές στα Ανατολικά και Νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας θα εμφανίσουν τοπικές συννεφιές τις πρωινές ώρες. Θα πυκνώσουν περισσότερο στη Χαλκιδική και υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποια ψιχάλα. Το μεσημέρι θα βγει παντού ήλιος με εξαίρεση μερικές περιοχές στα ορεινά, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 29 βαθμών Κελσίου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share