Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή - Πώς θα είναι ο καιρός αύριο (3/09)

Πρόγνωση καιρού

2 Σεπτεμβρίου 2021 16:24
Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή - Πώς θα είναι ο καιρός αύριο (3/09)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Καλοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φτάσουν κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή το νέο χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία επηρεάζει τοπικά με ισχυρές καταιγίδες, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, πιθανώς και τη δυτική Στερεά.

Με ισχυρή κακοκαιρία θα κλείσει η εβδομάδα. Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στα δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Ωστόσο μπόρες προβλέπεται μέχρι και στην Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

 Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Οι βοριάδες ενισχύονται αύριο στα 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά και η θερμοκρασία παρουσιάζει σταδιακή πτώση, η οποία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα και σε συνδυασμό με περαιτέρω βροχές, θα κάνει πλέον το σκηνικό πιο φθινοπωρινό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φτάσουν κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ζόρικο» φθινόπωρο - Ακραία καιρικά φαινόμενα

Επιμένει ότι το Φθινόπωρο θα είναι αρκετά δύσκολο σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που μας περιμένουν ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάτι που υπογράμμισε και σήμερα Παρασκευή κατά την πρόγνωσή του στο Open χωρίς ωστόσο να μπει ακόμη σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις περιοχές που θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα ή τις ημερομηνίες που κάτι τέτοιο θα συμβεί περιμένοντας τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Το πρώτο άρωμα Φθινοπώρου θα το πάρουμε μάλιστα από Δευτέρα όταν και θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας. Μέχρι τότε αναφορικά με τον καιρό μια προσοχή χρειάζεται σήμερα στα δυτικά τμήματα ενώ το Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού θα κυλήσει με ήπιο καιρό.

Κλέαρχος Μαρουσάκης φθινόπωρο

Αναλυτικότερα, με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η σημερινή ημέρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει μια άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, σε αυτό βοηθάνε και οι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι οι οποίοι καθώς κατέρχονται από την οροσειρά της Πίνδου λειτουργούν σαν καταβάτες, ο γνωστός μας λίβας», εξηγεί ο μετεωρολόγος του Open.

Αναφορικά με τις βροχοπτώσεις νωρίς το πρωί έχει αναπτυχθεί μια ζώνη καταιγίδων στην περιοχή της βορειοδυτικής Στερεάς η οποία μετατοπίζεται ανατολικότερα. Όπως σημειώνει ο κ.Μαρουσάκης η οροσειρά της Πίνδου «κόβει» τη χώρα στα δύο καθώς δυτικά της θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος.

Αύριο Σάββατο εξασθενεί το κύμα κακοκαιρίας και μέχρι την Τετάρτη δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο από πλευράς φαινομένων.

Δείτε αναλυτικά:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share