Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικός όρους ο 75χρονος που πυροβόλησε τον ανιψιό του την προηγούμενη εβδομάδα

Οι δύο άνδρες τσακώθηκαν για περιουσιακές διαφορές

24 Αυγούστου 2021 16:24
Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικός όρους ο 75χρονος που πυροβόλησε τον ανιψιό του την προηγούμενη εβδομάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 75χρονος από τον Άγιο Κωνσταντίνο που κατηγορείται ότι την Πέμπτη 19 Αυγούστου, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 54χρονο ανιψιό του για περιουσιακές διαφορές. Ο 75χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του μια φορά εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα.

Στο επεισόδιο του πυροβολισμού μάλιστα ήταν και η ανήλικη κόρη του 54χρονου, καθώς επέβαινε μαζί με τον πατέρα της στο αυτοκίνητο. Ο ηλικιωμένος υποστήριξε ενώπιον της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Λαμίας και ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βλάψει τον ανιψιό του και ότι πυροβόλησε στον αέρα.

Τι δήλωσε ο συνήγορος του 75χρονου

«Προβάλλαμε όλους τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς συνοδευόμενους με τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών, ενώ υποβλήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης και αίτημα διενέργειας εξέτασης του όπλου από κατάλληλο πραγματογνώμονα οπλουργό προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο εξ αρχής προβληθείς ισχυρισμός μας ότι οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα και όχι προς την πλευρά του μηνυτή», δήλωσε στο LamaiaReport ο συνήγορος του 75χρονου Κώστας Μπαρούτας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μπαρούτα «από τα στοιχεία της δικογραφίας συντρέχουν πολλές πιθανότητες εν τέλει να μετατραπεί κατ’ επιτρεπτή μεταβολή η βασική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε κατηγορία διωκόμενη σε βαθμό πλημμελήματος με συνέπεια την επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση του εντολέα μου».

Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικός όρους ο 75χρονος

Θρίλερ στην Φθιώτιδα: 42χρονος επιτέθηκε με τσεκούρι σε 40χρονο για μια γυναίκα!

Θρίλερ επικρατεί στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, καθώς ένας σοβαρός καβγάς έφερε τον τραυματισμό ενός ανθρώπου, που κόντεψε μάλιστα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, δύο άνδρες, 40 και 42 ετών, που έχουν ξαναπασχολήσει τις αρχές, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, λογοφέραν «για τα μάτια μιας γυναίκας» ενώ το επεισόδιο έγινε μέσα σε λίγα λεπτά πιο σοβαρό.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι τη συμπλοκή που ακολούθησε – ο 40χρονος «απάντησε» με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον επιφανειακά στο στήθος, με ένα παρόμοιο περιστατικό να λαμβάνει τόπο προ καιρού στην χώρα.

Επίθεση με τσεκούρι στην Φθιώτιδα

Ο 42χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, ενώ ο 40χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ψυχική του υγεία, συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Λοκρών, μεταδίδει η ίδια ιστοσελίδα. Με εντολή Εισαγγελέα, τέλος, διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Η υπόθεση με τσεκούρι που συγκλόνισε την χώρα

Ένοχος από το δικαστήριο της Φλώρινας κρίθηκε ο 46χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην Κοζάνη, με τον ίδιο πάντως να δείχνει αμετανόητος μετά τη σοκαριστική πράξη που τέλεσε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanilife.gr, ο 46χρονος δράστης της επίθεσης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του, με τον έναν εκ των εφοριακών να φεύγει από τη ζωή.

Η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η ισόβια ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δύο χρόνια για οπλοκατοχή. Τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share