Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Ο κύβος ερρίφθη: Ελήφθη η μεγάλη απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Οριστικό!

19 Ιανουαρίου 2021 11:34
Ο κύβος ερρίφθη: Ελήφθη η μεγάλη απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες μέρες έχει βελτιωθεί και αυτό αποτυπώνεται σε όλους τους κρίσιμους δείκτες.

Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων επικρατεί αισιοδοξία ότι η χώρα δεν θα χτυπηθεί από το τρίτο κύμα της πανδημίας καθώς οι πολίτες είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί και ο αριθμός των εμβολιασμένων διαρκώς θα ανεβαίνει.

Γι’ αυτό η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα.

Η αρχή έγινε με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ακολούθησε το λιανεμπόριο και τώρα είναι η σειρά των γυμνασίων και λυκείων.

Ο κύβος ερρίφθη: Ελήφθη η μεγάλη απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η απόφαση των λοιμωξιολόγων είναι να ανοίξουν την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη, ώστε να έχει φανεί η επίπτωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στον αριθμό των κρουσμάτων.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια θεαματική άνοδος των κρουσμάτων που θα αλλάξει τα δεδομένα, τότε 1/2 οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Η ημερομηνία έχει κλειδώσει και οι προετοιμασίες για το προσεκτικό και ασφαλές άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων έχει ήδη αρχίσει.

"Βόμβα" Άδωνι Γεωργιάδη για το lockdown: "Δεν έχει έρθει η ώρα της εστίασης"

Άδωνις Γεωργιάδης: Με την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα να βρίσκεται ακόμη σε δύσκολο βαθμό, η άρση του lockdown και των περισσότερων μέτρων φαίνεται να είναι ακόμη μακριά στον χάρτη με αποτέλεσμα να γίνονται αργές κινήσεις. Επίσης ο υπουργός Μάκης Βορίδης μίλησε για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα σχετικά με το lockdown, την άρση των μέτρων, τα σχολεία αλλά και τι θα γίνει με την εστίαση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Το άνοιγμα της αγοράς

Ειδικότερα με δεδομένες τις πρόσφατες αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι τα χιονοδρομικά κέντρα εξετάζεται να ανοίξουν άμεσα, εάν η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού το επιτρέψει, ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδας" στο OPEN TV, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την Παρασκευή, που συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και παίρνουν τις αποφάσεις για την όποια άρση των μέτρων, πρώτα θα συζητηθεί η μέχρι τότε εικόνα από το άνοιγμα της αγοράς.

«Για να αποφύγουμε αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει τα βήματά μας να είναι προσεκτικά. Θα συνεδριάσουμε για να δούμε την πραγματική εικόνα του πόσο το άνοιγμα της αγοράς θα επηρεάζει την πανδημία και μετά θα συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς, όμως, για το τι προέχει - με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα και όχι τα σχολεία - ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι μια εποχική δραστηριότητα και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο.

Αυτό σημαίνει, παρότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολό της, δεν θέλουν να μιλούν με ημερομηνίες, ότι τα χιονοδρομικά κέντρα, αν δεν ανοίξουν το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν στα τέλη του μήνα, πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που θα αρθούν, σειρά θα έχουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης. Στο γιατί, πάντως, προηγήθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός: «Ασφαλώς, η αγορά έπρεπε να προηγηθεί των σχολείων.

Η αγορά με τις εκπτώσεις αυτές τις μέρες δουλεύει. Τα εποχικά είδη αν δεν πουληθούν τώρα, καταστρέφονται. Τα σχολεία μπορούν να πάρουν και παράταση τον Ιούνιο. Καλώς προηγήθηκε η αγορά των σχολείων».

Μάλιστα, ανέφερε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου είχε συζητήσει με τους λοιμωξιολόγους τους τρόπους και τα δεδομένα για να ανοίξει η αγορά και τώρα ήταν η καλύτερη περίοδος για την επαναλειτουργία της. Ωστόσο, σε όσους λένε ότι η αγορά άνοιξε τώρα, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δίνει άλλα χρήματα, απάντησε ότι αυτό είναι ψέμα.

Κατέστησε σαφές ότι πρέπει να τηρείται το δίωρο για τα ψώνια με τους κωδικούς 2 και SMS στο 13033 και επανέλαβε ότι όποιος δεν προλαβαίνει να πάει από το Χαλάνδρι, για παράδειγμα, στην Ερμού, μπορεί να ψωνίσει και στην τοπική αγορά της περιοχής του.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Πάντως, σε καμία περίπτωση η εστίαση δεν ανοίγει άμεσα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Η εστίαση δεν είναι της παρούσης», επανέλαβε για μία ακόμη φορά, τονίζοντας ότι όποτε και αν ανοίξουν τα εστιατόρια, θα λειτουργούν μόνο στους εξωτερικούς χώρους με θερμάστρες.

«Δεν θα ανοίξουν μέσα τα καταστήματα και δεν θα αξιοποιηθούν όλα τα τετραγωνικά. Πρέπει να ξεχάσουμε την παλιά μας ζωή», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι τα κέντρα διασκέδασης θα αργήσουν, επίσης, να ανοίξουν.

«Υπάρχει μία πανδημία και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα που φοβίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο κορωνοϊός είναι στα χειρότερά του, απλά στην Ελλάδα είμαστε καλύτερα», ανέφερε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις όποιες αποφάσεις πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share