Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

"Βόμβα" για το lockdown: "Η εστίαση θα ανοίξει μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια"

Έχουμε πολύ ακόμα

17 Ιανουαρίου 2021 15:11
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τραγική για αυτό και έχουν παραμείνει για αρκετό καιρό τα αυστηρά μέτρα του lockdown ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει μία μικρή χαλάρωση τους. Επίσης ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είχε αναφέρει σε συνέντευξη του ότι τα καταστήματα έπρεπε να είχαν ανοίξει με ραντεβού.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη της η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα σχολεία αλλά και τι αναμένεται να γίνει με την εστίαση η οποία φαίνεται να έχει "χτυπηθεί" αρκετά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την εστίαση.

Lockdown: Τι θα ανοίξει πρώτα

Ειδικότερα τη θέση ότι θα ήταν καλύτερο να ανοίξουν πρώτα τα γυμνάσια και τα λύκεια και στη συνέχεια η αγορά εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε πως η υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφή για έναν καταστηματάρχη να του μείνει το χειμωνιάτικο εμπόρευμα.

Ωστόσο, η ίδια είπε πως σε περίπτωση που ξαναπιεστεί το σύστημα υγείας, οι γιατροί δεν θα τα βγάλουν πέρα και δεν θα έχουν τις αντοχές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Την ίδια ώρα, η κ. Παγώνη είπε πως φοβάται ένα τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Για την εστίαση μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Το Πάσχα και οι εμβολιασμοί

Μάλιστα, εξήγησε πως δεν είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Αναφορικά με το εάν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως θα υπάρχουν και τότε μέτρα.

Όπως είπε, στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου. Ερωτηθείσα για την εστίαση, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε πως θα ανοίξει εφόσον προηγηθούν τα σχολεία και όλες οι παράμετροι είναι καλές.

Επανέλαβε δε, την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ και υπογράμμισε πως όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότερους ασυμπτωματικούς θα ανακαλύπτουμε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share