Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Bόμβα" για το lockdown: "Η εστίαση θα ανοίξει αρχές Φεβρουαρίου"

Έρχεται η μεγάλη "ανάσα"

19 Ιανουαρίου 2021 08:58

Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμο σημείο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς τι θα γίνει με την εστίαση αλλά και τα γυμνάσια και τα λύκεια και πότε αναμένεται να ανοίξουν. Επίσης το λιανεμπόριο θα είναι αυτό που θα κρίνει το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της δήλωσε για την εστίαση και τι αναμένεται να γίνει με αυτή τονίζοντας ότι στις αρχές Φεβρουαρίου υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης.

Lockdown: "Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία"

Ειδικότερα σε τρεις εβδομάδες μπορεί να ανοίξει η εστίαση, δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, που αναφέρθηκε σε εστιατόρια και καφέ. Εξέφρασε ωστόσο ενδοιασμούς για τα μπαρ, όπου οι πελάτες είναι όρθιοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και για τα σχολεία είπε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να ανοίξουν την επόμενη βδομάδα. «Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν, τονίζοντας πως οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα

Η ίδια ανέφερε πως οι θάνατοι μειώθηκαν, αυτοί που δεν μειώθηκαν είναι οι διασωληνωμένοι. «Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά

Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα και μαζί με το σχολεία να ανοίξει και το άνοιγμα από νομό και νομό γιατί θα υπάρχει θέμα στις μετακινήσεις.

Για το άνοιγμα τις εστίασης μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Η κατάσταση με τα τεστ και τους εμβολιασμούς

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ. Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η ίδια είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις, ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κι αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά με εμβόλια είπε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επισήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share