Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Κατέληξε 49χρονη που δεν ήταν διασωληνωμένη!

Στους 786 οι νεκροί στη χώρα μας

9 Νοεμβρίου 2020 10:15
Κορωνοϊός: Κατέληξε 49χρονη που δεν ήταν διασωληνωμένη!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σήμερα, Δευτέρα, κατέληξαν δύο ακόμα άνθρωποι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ενώ, μία από τις πιο ανησυχητικές διαπιστώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας για την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα κατέληξε ένας 80χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ, καθώς και μία 49χρονη που νοσηλευόταν επίσης σε απλή κλίνη στο Ιπποκράτειο.

Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 786.

Ποια Χριστούγγεννα; Δεν θα δούμε ανάσταση ούτε το Πάσχα! Δήλωση-«βόμβα» της Ματίνας Παγώνη

Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους, δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. Ενώ, συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ τροφίμων γηροκομείου.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι' αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι το σύστημα δέχεται πίεση.

«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» τόνισε.

«Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε δε. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» τόνισε η κ. Παγώνη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share