Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη: 11 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο (Video)

55 ηλικιωμένοι φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας

9 Νοεμβρίου 2020 07:52
«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη: 11 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ τροφίμων γηροκομείου. Επίσης, στα Ιωάννινα η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα κρούσματα σε ένα Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων διότι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό το σύνολο των τροφίμων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, από τους συνολικά 55 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας «Αγ. Βασίλειος» , οι 11 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μία 80χρονη τρόφιμος αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και, παράλληλα, θα κριθεί το κατά πόσο θα χρειαστεί το ίδιο και για άλλους θετικούς.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μία εργαζόμενη στο γηροκομείο είχε βρεθεί θετική στον ιό και είχε επιστρέψει στην εργασία της αφότου του τεστ της είχε βγει αρνητικό. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες.

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε γηροκομείο στον Πειραιά

Νέος συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Πειραιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η διενέργεια τεστ στους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο. Ενώ, μια μόλις 43χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Θριάσιο εξαιτίας επιπλοκών που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την Παρασκευή έχουν διενεργηθεί 221 τεστ κι έχουν διαγνωστεί 16 θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους. Στο γηροκομείο φιλοξενούνται 170 ηλικιωμένοι και αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναμένεται ο ΕΟΔΥ να δώσει κατευθύνσεις, όταν ολοκληρωθούν τα τεστ.

Σημειώνεται ότι ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το γηροκομείο του Πειραιά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share