Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Παρίσι: Φωτιά σε νοσοκομείο - Ένας νεκρός! (photo-video)

Τραγωδία!

22 Αυγούστου 2019 09:40
Παρίσι: Φωτιά σε νοσοκομείο - Ένας νεκρός! (photo-video)

Ένα νεκρός και οκτώ τραυματίες ήταν ο απολογισμός από φωτιά που ξέσπασε τη νύκτα σε κτίριο που βρίσκεται μέσα σε νοσοκομειακό συγκρότημα στα περίχωρα του Παρισιού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας. Θεσσαλονίκη: Φωτιά επί της Εθνικής Οδού κοντά στο αεροδρόμιο (photos)

Η πυρκαγιά στο συγκρότημα του νοσοκομείου Henri Mondor στο Κρετέιγ ξέσπασε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) και τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ δεν επηρέασε τη λειτουργία του νοσοκομείου. Τα αίτια της δεν είναι ακόμη γνωστά.

"Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο όπου διαμένει προσωπικό του νοσοκομείου Henri Mondor και πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής", δήλωσε ο Μαρτίν Χιρς επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων του Παρισιού.

"Με λύπη ανακοινώνουμε ότι υπάρχει ένας νεκρός", πρόσθεσε. Τραγικό: Φλέγεται ο Αμαζόνιος! Βουτηγμένο στο σκοτάδι το Σαο Παόλο!

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δεκαώροφο κτίριο, που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα, στο οποίο διαμένουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, αλλά απέχει αρκετά από αυτό. Φαίνεται ότι ξεκίνησε από ένα διαμέρισμα και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλους τους ορόφους μέσω του κλιμακοστασίου. Πυροσβέστης μιλώντας στο Parisien επεσήμανε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε "οικιακό ατύχημα".

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν περίπου 100 πυροσβέστες και τελικα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στη 01:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας).

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ οκτώ ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις πυροσβέστες. Περίπου 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την εισπνοή καπνών, ενώ 62 απομακρύνθηκαν από το κτίριο.

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο! (photos)

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίσθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο της Οδησσού στη νότια Ουκρανία. Την είδηση έγινε γνωστή από τις ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Καμμένη γη! O «μαύρος χάρτης» από την φωτιά στην Εύβοια! (photos)

Η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Tokyo Star στην Ουκρανία εκδηλώθηκε στη 1:30 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κατασβέσθηκε τρεις ώρες αργότερα χάρη στην επέμβαση 65 πυροσβεστών και 13 οχημάτων, διευκρίνισαν οι αρχές, χωρίς να κάνουν γνωστή την αιτία της πυρκαγιάς ούτε πόσοι άνθρωποι διέμεναν στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο Tokyo Star διαθέτει 273 δωμάτια.

Η Οδησσός, μια μεγάλη πόλη-λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χλμ. νοτίως του Κιέβου και είναι επίσης λουτρόπολη που προσελκύει τους τουρίστες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Φωτιά ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη!

Φωτιά είναι σε εξέλιξη, εδώ και λίγη ώρα, σε δασική περιοχή στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο και στην Φθιώτιδα.

Η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, αλλά και πέντε άτομα πεζοπόρο.

Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια που προκλήθηκε η πυρκαγιά,ενώ διενεργείται έρευνα για το περιστατικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share