Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Φθιώτιδα!

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

16 Αυγούστου 2019 16:02
Φωτιά στη Φθιώτιδα!

Ένας από τους δεκάδες κεραυνούς που έπληξαν για τρεις περίπου ώρες τον Δεκαπενταύγουστο τη Δυτική Φθιώτιδα, ήταν η αιτία εκδήλωσης φωτιάς σε ελατόδασος πάνω από τα Αργύρια Σπερχειάδας. Η φωτογραφία από τη φωτιά στην Ελαφονήσο που συγκλονίζει τον πλανήτη! (Video)

Οι καπνοί έγιναν ορατοί λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στις διπλές ρίψεις που πραγματοποίησαν φαίνεται ότι απέτρεψαν την οποιαδήποτε σκέψη εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ωστόσο υπήρξε επιπλέον κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης με δύο οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από την 7η ΕΜΑΚ.

Το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο, καθώς βρίσκεται στην κορυφογραμμή πολύ πάνω από το χωριό. Ο κεραυνός χτύπησε ένα πανύψηλο έλατο ρίχνοντάς το, ενώ άρπαξαν φωτιά οι βελόνες και μικρότερη βλάστηση από κάτω του, που σβήστηκε εντελώς λίγο μετά τις 2:30’ το μεσημέρι που κατάφερε να προσεγγίσει το πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνουμε ότι από νωρίς το πρωί το ελατόδασος ήταν καλυμμένο από πυκνή ομίχλη, ενώ οι συνθήκες προσομοίαζαν περισσότερο με φθινόπωρο.

Μεσσηνία: Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές!

Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές στην Μεσσηνία! Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τέσσερα χρόνια!

Ηταν γύρω στις 00:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μετά από ειδοποίηση κατοίκων έσπευσε στην περιοχή για μικρές πυρκαγιές, που ξεκινούσαν από δασική έκταση στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας και επεκτείνονταν δυτικότερα κατά μήκος του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό, σε ξερά χόρτα στα πρανή.

Παράλληλα με το έργο της κατάσβεσης η Πυροσβεστική με την συνδρομή αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και δυνάμεις της ΟΠΚΕ ερεύνησαν την περιοχή για ύποπτες κινήσεις. Εντοπίστηκε ο 52χρονος να περιφέρεται στην περιοχή, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του και αναπτήρα. Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, όπου μετά από λίγο ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση. Τελικά η πυρκαγιά στην Εύβοια ήταν ενέργεια εμπρηστών; (Video)

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, που ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ο συλληφθείς κατάγεται από χωριό της ευρύτερης περιοχής και είναι τοξικομανής. Χθες δικάστηκε με την διαδικασία του Αυτοφώρου στην Καλαμάτα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ διατάχθηκε επιπλέον ψυχιατρική εξέταση.
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share