Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Νερά σαν πισίνα και καταπράσινο τοπίο: Η παραλία 1,5 ώρα από την Αθήνα με τα καταγάλανα νερά και την πλούσια βλάστηση που θυμίζει παράδεισο

Μοναδικό μέρος

15 Ιουλίου 2023 14:13
Νερά σαν πισίνα και καταπράσινο τοπίο: Η παραλία 1,5 ώρα από την Αθήνα με τα καταγάλανα νερά και την πλούσια βλάστηση που θυμίζει παράδεισο
Από Ανθή Κουρεντζή

Η παραλία Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό, είναι το ιδανικό μέρος για την μονοήμερη εκδρομή σου. Δεν είναι μόνο η πολύ κοντινή απόσταση που πρέπει να διανύσεις για να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της, απέχει άλλωστε μόλις 63 χιλιόμετρα δυτικά απ’ το κέντρο της Αθήνας, διαδρομή διάρκειας περίπου μιας ώρας και ενός τετάρτου . Είναι και το υπέροχο σκηνικό της που θα αντικρίσεις, τα οποία συνολικά θα σε δικαιώσουν για την επιλογή που έκανες να την επισκεφτείς. Τι κάνει όμως το Προσήλι τόσο μοναδική παραλία; Με την ευκαιρία, δείτε το άγνωστο νησί του Ιονίου που θεωρείται το πιο δυτικό της Ελλάδας.

Το Προσήλι, χαρίζει στα μάτια κάθε λουόμενου που θα βρεθεί κατά μήκος του ένα καθόλα εξωτικό τοπίο. Πεντακάθαρα καταγάλανα νερά σε κρύα θερμοκρασία, μπλέκονται με το πράσινο της κατάφυτης έκτασης που την περικλείει, δημιουργώντας μια πραγματικά ονειρική καλοκαιρινή εικόνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως εκτός απ’ τις μπαταρίες σου θα γεμίσει και ο αποθηκευτικός χώρος του κινητού σου με φωτογραφίες, που θα αποτυπώνουν την ατμοσφαιρική ομορφιά των περιχώρων.

Νερά σαν πισίνα και καταπράσινο τοπίο: Η παραλία 1,5 ώρα από την Αθήνα με τα καταγάλανα νερά και την πλούσια βλάστηση που θυμίζει παράδεισο

Όταν βρεθείς εκεί θα στρώσεις την πετσέτα σου πάνω σε ψιλό βότσαλο με λευκές αποχρώσεις και θα ευχαριστηθείς την ηλιοθεραπεία σου, θαυμάζοντας ταυτόχρονα το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον που θα εκτείνεται μπροστά στα μάτια σου. Αν πάλι αυτό που ψάχνεις στην εξόρμηση σου, είναι η πιο ήρεμη εκδοχή της παραλίας αυτής, τα βράχια που θα δεις στην δεξιά μεριά της ακτή θα σου δώσουν την πιο ηλιοκαμένη εναλλακτική της χαλάρωσης που επιθυμείς να βιώσεις.

Τα πυκνά της δέντρα θα σου προσφέρουν την δροσιά και τη σκιά τους, ενώ ο απάνεμος κόλπος της σου εγγυάται ότι θα βρίσκεις την θάλασσα της σε νηνεμία, αφού είναι πλήρως προστατευμένη απ’ τους ανέμους που πλήττουν την περιοχή. Για τον λόγο αυτό, το Προσήλι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πλήθος κόσμου που θέλει να απολαύσει μια δροσερή βουτιά στα ήρεμα νερά του, όπως και σε οικογένειες με παιδιά.

Έχε στο νου σου πως τις μέρες με υψηλή κινητικότητα λόγω αυτής της λαοφιλίας πρέπει να ξεκινήσεις το ταξίδι σου νωρίς το πρωί, γιατί μάλλον θα δυσκολευτείς στο παρκάρισμα, όπως και στο να βρεις αρκετό ελεύθερο χώρο για να στήσεις την ομπρέλα σου στην παραλία, αφού το Προσήλι δεν διαθέτει καμία υποδομή οργάνωσης.

Για να ξέρετε: Στα νερά του Πόρτο Γερμενό έχουν κάνει την εμφάνιση τους κατά καιρούς καρχαριοειδή, τα οποία πιθανότατα βρέθηκαν ακούσια παγιδευμένα μέσα στο κόλπο του. Παρόλα αυτά η παρουσία τους είναι συνηθισμένη για τον Κορινθιακό και θεωρείται ακίνδυνη για τον άνθρωπο.

Για να καταφέρεις να φτάσεις στην προσβάσιμη παραλία Προσήλι, ξεκινώντας απ’ την Αθήνα ακολούθησε την Αττική Οδό μέχρι την έξοδο που υποδεικνύει η ταμπέλα Ελευσίνα- Θήβα και ύστερα διάνυσε την διαδρομή προς τα Βίλια.

Στη συνέχεια κινήσου προς την κατεύθυνση του Αλεποχωρίου, και κάνε δεξιά στροφή για την Ψάθα. Το Πόρτο Γερμενό σε περιμένει λίγα χιλιόμετρα και μπόλικες στροφές μετά, περνώντας απ’ τις τρεις παραλίες του και διασχίζοντας περίπου 3 χιλιόμετρα ακόμα βορειοδυτικά θα βρεθείς στον προορισμό σου. Για περισσότερη άνεση και ασφάλεια, μπορείς να συμβουλευτείς τους χάρτες της Google για την διαδρομή σου.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share