Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

3 + 1 χιονοδρομικά σε κοντινή απόσταση από Αθήνα

Θα περάσετε υπέροχα!

31 Ιανουαρίου 2022 09:33
3 + 1 χιονοδρομικά σε κοντινή απόσταση από Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να απολαύσουμε τις χειμερινές δραστηριότητες στα χιονοδρομικά κέντρα. Ένα διήμερο ή ακόμα και μονοήμερο σε ένα χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, είναι η ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Με την ευκαιρίαν ανακαλύψτε εδώ 3+1 μέρη στην Αθήνα με παγοδρόμιο για να νιώσετε ότι βρίσκεται στις Άλπεις.

Στα χιονοδρομικά κέντρα, μπορείς να απολαύσεις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, όπως σκι, snowboard και έλκηθρο, να παίξεις χιονοπόλεμο, να βγάλεις φωτογραφίες, να πάρεις μια αναζωογονητική ανάσα στην χιονισμένη πλαγιά ή να απολαύσεις μία ζεστή σοκολάτα στην καφετέρια του χιονοδρομικού.

Πάμε όμως να δούμε 4 από τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα στην Αθήνα.

Παρνασσός

Ο Παρνασσός, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα λόγω του χιονοδρομικού κέντρου του, το οποίο απέχει δυόμιση ώρες από την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.640 έως 2.260 μέτρων και διαθέτει 23 πίστες, συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων, με όλους τους βαθμούς δυσκολίας.

Η κατασκευή του Χ.Κ. Παρνασσού ξεκίνησε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) το 1975 και ολοκληρώθηκε το 1976, οπότε και άρχισαν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις στη θέση «Φτερόλακα». Το 1981 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή των εγκαταστάσεων στη θέση «Κελλάρια», ενώ το 1987-1988 μπήκε σε λειτουργία ο συνδετικός αναβατήρας «Ερμής», μεταξύ της Φτερόλακας και των Κελλαριών. Το 1993 προστέθηκε ένας καινούργιος εναέριος τετραθέσιος αναβατήρας σύγχρονης αποσυμπλεκόμενης τεχνολογίας στη θέση «Κελλάρια 1950», με το όνομα «Ηρακλής».

Για την άρτια εξυπηρέτηση των επισκεπτών, το κέντρο διαθέτει:

13 κύριους σύγχρονους αναβατήρες:

  • 6 εναέριους αποσυμπλεκόμενους: 2 οκταθέσιες καμπίνες, 3 τύπου Combi με συνδυασμό οκταθέσιων καμπινών / εξαθέσιων καρεκλών & 1 τετραθέσια καρέκλα
  • 1 σταθερό εναέριο (διθέσια καρέκλα)
  • 6 συρόμενους, μεταξύ αυτών και αναβατήρα που συνδέει τις δύο τοποθεσίες, Κελλάρια και Φτερόλακα
  • 4 αναβατήρες αρχαρίων με μεγάλη ποικιλία, για χιονοδρομική και τουριστική χρήση

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργούν επίσης:

  • Καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής
  • Καταστήματα ενοικίασης, συντήρησης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού
  • Σχολές εκμάθησης σκι
  • Κατάστημα αναμνηστικών ειδών
  • Κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard (στη θέση «Κελλάρια 1950»)

Καλάβρυτα

To Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ή Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού βρίσκεται στο όρος Χελμός, κοντά στα Καλάβρυτα, ενώ απέχει 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα.

Διαθέτει έντεκα πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας, που βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 2.330 μέτρων και 1.700 μέτρων.

Μάλιστα, βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από την ιστορική κωμόπολη των Καλαβρύτων, στο νομό Αχαΐας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Πελοποννήσου και το δεύτερο σε επισκεψιμότητα όσον αφορά στους Αθηναίους εκδρομείς και σκιέρ.

Σημειώνεται ότι, σε αρκετά σημεία η διαδρομή επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις όπως ο ποτάμι του Βουραϊκού που κάποιες στιγμές είναι δίπλα ακριβώς με το δρόμο και η ιδιαίτερα εντυπωσιακή θέα της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου.

Βελούχι

Ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς στο Καρπενήσι είναι φυσικά το χιονοδρομικό κέντρο στις πλαγιές του Τυμφρηστού στο όρος Βελούχι, ενώ απέχει από την Αθήνα, 3μιση ώρες.

Αυτό όμως που κάνει το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα του χιονιού. Είναι από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που ξεκινούν να λειτουργούν κάθε χειμώνα και προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιονοκάλυψη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή σχεδόν όλη τη χειμερινή περίοδο διατηρούν το χιόνι σε πολύ καλή κατάσταση.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την εμπειρία της νυχτερινής χιονοδρομίας, τότε στο χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι, θα απολαύσετε δύο από τις καλύτερα φωτιζόμενες πίστες στην Ελλάδα για μια νυχτερινή διαδρομή.

Ζήρεια

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε ύψος 1500 μέτρων. Λειτουργούν σαλέ, κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση snowmobile, ενώ απέχει από την Αθήνα 2 ώρες και 9 λεπτά.

Ένας νεοστρωμένος ασφάλτινος δρόμος συνδέει το χωριό Μεσαία Τρίκαλα με τον πάλαι ποτέ ποιμενικό οικισμό Καρυά (7 χλμ.). Η διαδρομή είναι εξαιρετικά ευχάριστη με ήπιες κλίσεις και καλό οδόστρωμα. Μάλιστα καθώς διατρέχει τις βόρειες παρυφές του βουνού σε αρκετά σημεία, όπου το επιτρέπει το πυκνό ελατόδασος, προσφέρει αξεπέραστη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Από εδώ αν θέλετε μπορείτε εύκολα να κατηφορίσετε για τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, ή να συνεχίσετε την περιήγησή σας προς τα χωριά του Φενεού και προς τη λίμνη Δόξας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share