Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Ο Σπύρος Σούλης προτείνει τα 5 κορυφαία φυτά που κρατούν μακριά τα κουνούπια

Η φύση μας προστατεύει

7 Μαΐου 2024 10:59
Ο Σπύρος Σούλης προτείνει τα 5 κορυφαία φυτά που κρατούν μακριά τα κουνούπια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και ποιος άνθρωπος δεν σιχαίνεται τα κουνούπια; Αυτοί οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες, με το που καλοκαιριάσει λίγο ο καιρός, εμφανίζονται και γίνονται ο εφιάλτης μας.

Η φύση, όμως, έχει μεριμνήσει και για αυτό. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα για να απομακρύνετε τα κουνούπια.

Δείτε επίσης: «Καθαρίστε» μια και καλή αυλή και μπαλκόνι από κουνούπια: Μόνο έτσι θα απαλλαγείτε από το βάσανο του καλοκαιριού

Ο Σπύρος Σούλης είναι έδω και προετείνει τα 5 φυτά - φρουρούς που αποτελούν φυσικούς μα συμμάχους ενάντια στα ενοχλητικά έντομα, ενώ την ίδια στιγμή ομορφαίνουν και τον χώρο μας.

Ας τα δούμε παρακάτω:

1. Λεβάντα

Αυτό το αρωματικό φυτό δεν είναι μόνο γνωστό για τα χαλαρωτικά του αρώματα αλλά και για την ικανότητά του να απωθεί τα κουνούπια.

Μια γλάστρα λεβάντας στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι μπορεί να προσθέσει έναν όμορφο τόνο φυσικής ομορφιάς και παράλληλα να σας προστατεύσει.

Λεβάντα

2. Βασιλικός

Ο βασιλικός δεν είναι μόνο βασικό συστατικό της πίτσας! Είναι επίσης ένα φυτό που δυσαρεστεί τα κουνούπια με το έντονο άρωμά του.

Ένα μικρό γλαστράκι στην κουζίνα ή το μπαλκόνι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3. Σιτρονέλα (Citronella)

Γνωστή για τη χρήση της σε απωθητικά κουνουπιών, η σιτρονέλα μπορεί να μεγαλώσει και σε γλάστρα.

Το έντονο λεμονάτο άρωμά της είναι ανυπόφορο για τα κουνούπια, κάνοντάς το ιδανικό για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

4. Ταγέτης ή Κατιφές (Marigold)

Αυτό το όμορφο και χρωματιστό φυτό περιέχει πυρεθρίνη, ένα φυσικό εντομοαπωθητικό που βρίσκεται και σε πολλά εμπορικά απωθητικά.

Τοποθετήστε τον κατάρριπτη γύρω από το μπαλκόνι σας για μια φυσική προστασία.

5. Γεράνι

Το γεράνι, ειδικά το είδος που παράγει λάδι γερανιού, είναι γνωστό για τις απωθητικές ιδιότητές του απέναντι στα κουνούπια.

Τα άνθη του προσφέρουν επίσης μια όμορφη εμφάνιση σε κάθε εξωτερικό χώρο.

Ενσωματώνοντας αυτά τα φυτά στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, μπορείτε να απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες χωρίς την ενόχληση των κουνουπιών.

Είναι ένας όμορφος και φυσικός τρόπος να τα κρατήσετε μακριά, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσετε την αισθητική του χώρου σας.

Γεράνι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share