Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Επίγειος παράδεισος το νησί σε απόσταση 1 ώρα από την Αττική - Όσοι το γνωρίσουν το λατρεύουν

Ένα ταξίδι με ελάχιστο budget

2 Μαΐου 2024 08:18
Επίγειος παράδεισος το νησί σε απόσταση 1 ώρα από την Αττική - Όσοι το γνωρίσουν το λατρεύουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα νησί κοντά στην Αθήνα που δεν ξέρουν πολλοί αλλά είναι πραγματικά μαγικό και αρκετά οικονομικό αφού μπορείς να ταξιδέψεις εκεί με μόλις 30 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Παράδεισος: Το νησί κοντά στην Αθήνα που λίγοι ξέρουν και όσοι πάνε το λατρεύουν - Θα χρειαστείς λιγότερα από 50 ευρώ

Ένας επίγειος παράδεισος μόλις 1 ώρα με το πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται η Κέα (ή Τζια). Το κοντινότερο στην Αθήνα νησί των Κυκλάδων, που συνδυάζει μια αύρα χαλάρωσης και ελευθερίας με αυθεντική, κυκλαδίτικη άγρια ομορφιά. Η παλαιότερη ονομασία της ήταν Υδρούσα, ενώ κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας το νησί λεγόταν Τζια.

Τζιά

Ιδανικός προορισμός για μια γρήγορη απόδραση το σαββατοκύριακο. Και δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για το αν θα προλάβεις να το δεις όλο. Και να μην προλάβεις είναι δίπλα σου!

Πρέπει ωστόσο σίγουρα να κάνεις τη βόλτα σου στην Ιουλίδα. Οι διακοπές στην Κέα πρέπει να ξεκινούν από την Ιουλίδα. Η πρώτη εντύπωση κατά την άφιξη στο λιμάνι είναι ότι το τοπίο είναι άγονο όπως σε όλα τα κυκλαδίτικα νησιά. Όμως η Ιουλίδα δεν μοιάζει με καμία άλλη Χώρα των Κυκλάδων. Τα σπίτια της είναι πολύχρωμα, συνήθως διώροφα και πολλά από αυτά έχουν κεραμοσκεπές, ενώ τα πλακόστρωτα σοκάκια δίνουν μια ευχάριστη και χαλαρή αίσθηση χωριού.

Επιβάλλεται εξίσου μια εκδρομή στο Βουρκάρι , ένα γραφικό ψαροχώρι με εξαιρετικές επιλογές για φαγητό/κοκτέιλ και θέα στα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τις θαλαμηγούς που λικνίζονται ρυθμικά πάνω στο κύμα. Είναι ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της Κέας, με μια σειρά από παραθαλάσσια καφέ και εστιατόρια.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share