Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Φρούτα και γυμναστική: Αυτό είναι το ιδανικό γεύμα μετά την προπόνηση σου

Πρόσθεσε τα στη διατροφή σου

27 Μαΐου 2024 11:28
Φρούτα και γυμναστική: Αυτό είναι το ιδανικό γεύμα μετά την προπόνηση σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των μυών μετά από προπόνηση. Υπάρχουν διάφορα φρούτα που μπορούν να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Με την ευκαιρία δείτε Φρούτα και λαχανικά: Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να τα πλένουμε

Μερικά από αυτά είναι:

Ανανάς: Περιέχει βιταμίνη C , που συμβάλλει στην επούλωση των τραυματισμένων ιστών. Περιέχει βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση τον πόνο των μυών.

Μπανάνα: Είναι πλούσια σε κάλιο, που είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση των μυικών κραμπών. Παρέχει φυσικά σάκχαρα για γρήγφορη ανακούφιση από την κόπωση.

Βατόμουρα: Περιέχουν ανθοκυανίνες, ένα είδος αντιοξειδοτικών που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Παρέχουη φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη σωστή πέψη και αποτοξίνωση.

Φρούτα για διατροφή

Κεράσια: Περιέχουν φλαβονοειδείς ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Παρέχουν φυτική μελατονίνη που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου και της ανάρρωσης.

Φράουλες: Περιέχουν βιταμίνη C και μαγνήσιο που συμβάλλουν στη μυϊκή λειτουργία. Περιέχουν φλαβονοειδείς, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Καρπούζι: Περιέχει υψηλά επίπεδα νερού που βοηθον στην ενυδάτωση του οργανισμού.
Παρέχει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδοτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share