Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Θαμπός καθρέφτης; To απίθανο κόλπο με το αγγούρι που θα σας λύσει τα χέρια

Δώσε βάση!

24 Ιουλίου 2023 13:49
Θαμπός καθρέφτης; To απίθανο κόλπο με το αγγούρι που θα σας λύσει τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγαλώνουν τον χώρο και δίνουν βάθος στο δωμάτιο. Ένας καθρέφτης -στη σωστή θέση- είναι πάντοτε μία χρήσιμη προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Με το καθάρισμα τι γίνεται όμως; Πρώτα από όλα να μοιραστούμε μαζί σου ένα κόλπο που ισχύει και για τα τζάμια. Ποτέ μην τα καθαρίζεις όταν πέφτει επάνω τους το φυσικό φως. Ο ήλιος είναι αμείλικτος κριτής και όλα τα μεγαλοποιεί. Καθάρισμα το απόγευμα για να μην καταλήξεις να τρίβεις με τις ώρες χωρίς αποτέλεσμα.

Περνάμε στους θαμπούς καθρέφτες που συνήθως είναι αυτοί που έχεις βρει σε κάποιο παλαιοπωλείο ή έχουν έρθει από το πατρικό της οικογένειας και αποτελούν κειμήλιο. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το κόλπο της γιαγιάς για να μένουν τα τζάμια σας πεντακάθαρα για πολύ καιρό

Τι θα χρειαστείς

Θαμπός καθρέφτης; To απίθανο κόλπο με το αγγούρι που θα σας λύσει τα χέρια

Μερικές φορές το θάμπωμα του καθρέφτη είναι αναπόφευκτο, ειδικά αν σας αρέσει να κάνετε ένα πολύ ζεστό ντους.

Το τρίψιμο του καθρέφτη με τα δάχτυλά σας αφήνει πάντα σημάδια, οπότε τι μπορείτε να κάνετε;

Κόψτε μια φέτα αγγουριού και τρίψτε όλο τον καθρέφτη σας. Ο χυμός στην πραγματικότητα θα απωθήσει τον ατμό χωρίς να λειτουργεί μόνο ως ημίμετρο.

Κόβει ένα αγγούρι σε φέτες και τις απλώνει στο πάτωμα - Το «δαιμόνιο» κόλπο για να απαλλαγείτε από μυρμήγκια και κατσαρίδες

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς, των διακοπών, της θερινής ραστώνης αλλά και… των εντόμων! Από τα εκνευριστικά κουνούπια μέχρι τις (συμπαθείς κατά τα άλλα) μέλισσες και τις λαομίσητες κατσαρίδες, οι μικροσκοπικοί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν την ησυχία και τις διακοπές μας! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα αντιμετωπίσουμε -ακόμα και να τα εξαφανίσουμε από μπροστά μας- και μάλιστα εντελώς οικολογικά και με ασφάλεια! Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το τρόφιμο που εξαφανίζει κατσαρίδες και μυρμήγκια σε χρόνο «μηδέν»

Να μερικοί από αυτούς:

Αγγούρι και ξύδι για τα μυρμήγκια

Για να αποφύγεις την επέλαση των μυρμηγκιών στην κουζίνα δοκιμάστε το εξής τρικ: κόψε ένα αγγούρι σε φέτες και άπλωσε τες σε διάφορα σημεία στο πάτωμα, κοντά στην “πύλη εισόδου” των μυρμηγκιών στο σπίτι (π.χ. το κάτω μέρος του παραθύρου ή μια χαραμάδα στην μπαλκονόπορτα). Τα μυρμήγκια αν και αγαπούν οτιδήποτε φαγώσιμο μισούν το αγγούρι και δεν θα πλησιάσουν! Μια άλλη λύση, εάν έχουν ήδη βρει τον τρόπο να τρυπώσουν στην κουζίνα σου είναι να περάσεις με λευκό ξύδι τους πάγκους, το πάτωμα και τις επιφάνειες από όπου μπορεί να περάσουν. Απλά ρίξε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε. Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.

Σαπουνόνερο ενάντια στις κατσαρίδες

Και μόνο η θέα μιας κατσαρίδας μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση; Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς! Μια απλή λύση για να εξολοθρεύσεις τον απρόσκλητο επισκέπτη είναι να ψεκάσεις απευθείας την κατσαρίδα με νερό στο οποίο έχεις διαλύσει σαπούνι. Θέλει, βέβαια, θάρρος για να την πλησιάσεις τόσο πολύ, αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να την εξοντώσεις, σωστά;

Κόβει ένα αγγούρι σε φέτες και τις απλώνει στο πάτωμα - Το «δαιμόνιο» κόλπο για να απαλλαγείτε από μυρμήγκια και κατσαρίδες

Φαστ εξολόθρευση: 4 tips να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι μια και καλή

Δεν έχει σημασία αν δεν έχετε κανένα μυρμήγκι ακόμα στο σπίτι σας ή αν έχετε παρατηρήσει καμιά δεκαριά διάσπαρτα στο πάτωμα. Αν αυτά… βρουν το δρόμο για την κουζίνα σας, τότε θα έχετε πολύ μεγάλο θέμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη θαυματουργή συνταγή με λεμόνι και 3 ακόμα υλικά για να πείτε αντίο στα ενοχλητικά ζωύφια

Έτσι, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη λύση και γι’ αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τέσσερις τρόπους για να μην πλησιάσει ούτε ένα μυρμήγκι στο σπιτικό σας.

Φύλλα δάφνης

Τα φύλλα δάφνης βγάζουν μια μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια άμεσα. Βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης μέσα σε κάθε συρτάρι με τρόφιμα και δεν πρόκειται να δείτε ξανά μυρμήγκι. Μπορείτε επίσης να βάλετε φύλλα δάφνης μέσα στο σακουλάκι με το αλεύρι ή σε άλλα φαγώσιμα που θέλετε να προστατέψετε.

Ξύδι

Φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και ξύδι και βάλτε το μέσα σε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι. Ψεκάστε γύρω από παράθυρα και πόρτες για να μην αφήσετε τα μυρμήγκια να εισχωρήσουν μέσα στο σπίτι σας.

Φαστ εξολόθρευση: 4 tips να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι μια και καλή

Ταλκ

Το ταλκ λειτουργεί όπως το ξίδι. Βάλτε το γύρω-γύρω στις πόρτες και στα παράθυρα του σπιτιού για να εμποδίσετε την είσοδο των μυρμηγκιών. Μιας και κάθε μυρμήγκι ζει περίπου 30 χρόνια δεν έχετε ιδέα πόσες φορές μπορεί το ίδιο ακριβώς ζωύφιο να προσπαθήσει να εισέλθει στο χώρο σας.

Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ βγάζουν μια όξινη μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βράστε φλούδες από αυτά τα τρία φρούτα μέσα σε νερό και ρίξτε το μείγμα σε αυλακώσεις, τρύπες και ρωγμές που θεωρείτε πως κρύβουν μυρμήγκια στο εσωτερικό τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share