Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Σιφόνι βεράντας: Εξαφανίστε την μούχλα με το θαυματουργό μείγμα μαγειρικής σόδας και 2 ακόμα υλικά

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

3 Ιουλίου 2023 15:42
Σιφόνι βεράντας: Εξαφανίστε την μούχλα με το θαυματουργό μείγμα μαγειρικής σόδας και 2 ακόμα υλικά
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα μπαλκόνια λερώνονται συχνά με δύσκολους λεκέδες. Μπορεί κάποιοι από τους λεκέδες που συναντάτε στο μπαλκόνι σας να έχουν να κάνουν με σκουριά. Σίγουρα, το θέαμα από ένα σκουριασμένο μπαλκόνι, μόνο ως ωραίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Με την ευκαιρία, δείτε τα σημεία του σπιτιού που κρύβεται η κατσαρίδα.

Το πιο δύσκολο σημείο του μπαλκονιού με μούχλα είναι το σιφόνι. Πολλοί το παραμελούν και για αυτό καταλήγει να μαυρίζει από τη σκουριά και να δημιουργεί ένα αντιαισθητικό θέαμα.

Σιφόνι βεράντας: Εξαφανίστε την μούχλα με το θαυματουργό μείγμα μαγειρικής σόδας και δύο ακόμα υλικά

Μαγειρική σόδα, χυμός λεμονιού και κρεμόριο

Αυτή είναι η θαυματουργή τριάδα για να καταπολεμήσετε τη σκουριά στο σιφόνι του μπαλκονιού.

Φτιάξτε μείγμα από μαγειρική σόδα, κρεμόριο και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το στη σκουριά και μετά από μισή ώρα ρίξτε νερό για να το ξεπλύνετε.

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε τα φίλτρα στο στεγνωτήριο συχνά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε

Το πιο σημαντικό μέρος του στεγνωτηρίου είναι τα φίλτρα γι’ αυτό και πρέπει να είναι συνεχώς καθαρά. Το φίλτρο χνουδιών είναι αυτό που παγιδεύει τα χνούδια και τις μικροσκοπικές ίνες που μπορεί να βγουν από τα ρούχα σας, καθώς στεγνώνουν.

Βρίσκεται μέσα στην πόρτα και για να το αφαιρέσετε πρέπει απλώς να το ανασηκώσετε. Μετά από την χρήση της συσκευής λοιπόν θα βλέπετε το συσσωρευμένο χνούδι στο φίλτρο. Θα πρέπει λοιπόν μετά από κάθε χρήση να καθαρίζετε και το φίλτρο της συσκευής.

Μπορείτε να απομακρύνετε το χνούδι με το χέρι ή να χρησιμοποιήσετε μία ηλεκτρική σκούπα, στην χαμηλότερη όμως ισχύ. Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, βάζετε το φίλτρο και πάλι στην θέση του και το στεγνωτήριο είναι έτοιμο για χρήση!

Το να κρατάμε τα φίλτρα του στεγνωτηρίου καθαρά είναι πολύ σημαντικό, αφού ένα βρώμικο φίλτρο αναγκάζει την συσκευή να λειτουργεί πιο εντατικά.

Έτσι, τα ρούχα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, καίμε περισσότερο ρεύμα και φυσικά καταπονούμε την συσκευή, μειώνοντας έτσι την αποδοτικότητά της αλλά και τα χρόνια ζωής της.

Στο στεγνωτήριο υπάρχει και το φίλτρο εξατμιστή ή το συρτάρι φίλτρου που βρίσκεται πίσω από ένα κάλυμμα στην κάτω γωνία του στεγνωτηρίου. Αν η συσκευή είναι μοντέλο με συμπυκνωτή τότε θα βρείτε τον συμπυκνωτή πίσω από αυτό το κάλυμμα.

Ανοίγουμε λοιπόν το κάλυμμα και αφαιρούμε το φίλτρο από το περίβλημά του. Επειδή κάθε συσκευή είναι διαφορετική, θα πρέπει να ελέγξετε τις οδηγίες χρήσης της συσκευής, αν δεν είστε σίγουροι πως να το κάνετε. Το ίδιο το φίλτρο μπορεί να ανοίξει και θα έχει ένα αφρώδες μαξιλαράκι στο εσωτερικό.

Καθαρίζουμε λοιπόν τις επιφάνειες του περιβλήματος του φίλτρου είτε με το χέρι είτε με την ηλεκτρική σκούπα κι αν το αφρώδες μαξιλαράκι φαίνεται βρώμικο μπορείτε να το ξεπλύνετε και στον νεροχύτη με τρεχούμενο νερό.

Αφήνουμε το αφρώδες μαξιλαράκι να στεγνώσει τελείως και αφού στεγνώσει το τοποθετούμε ξανά στο περίβλημα και έπειτα στο στεγνωτήριο. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό κάθε λίγους κύκλους.

Θα πρέπει να αδειάζουμε την δεξαμενή του νερού όταν είναι γεμάτη

Αν θέλετε το στεγνωτήριο να αντέξει για πολλά χρόνια και να είναι πάντα αποτελεσματικό θα πρέπει να αδειάζετε τακτικά την δεξαμενή του νερού, εφόσον η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη σε υδραυλική σωλήνωση. Στην δεξαμενή αυτή αποθηκεύεται το εξατμισμένο νερό, αφού το στεγνωτήριο το εξάγει από τα ρούχα.

Το στεγνωτήριο διαθέτει μια προειδοποιητική λυχνία, που σας ενημερώνει όταν γεμίζει η δεξαμενή. Ωστόσο, να μην την αδειάζετε όταν καθαρίζετε τα φίλτρα.

 Πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων: Πως να το καθαρίσετε από χνούδια και μυρωδιές

Πως καθαρίζουμε τις εξωτερικές επιφάνειες

Το να διατηρήσουμε τις εξωτερικές επιφάνειες της συσκευής πεντακάθαρες είναι πανεύκολο. Χρησιμοποιούμε ένα μαλακό πανί ή ένα σφουγγάρι και σαν απορρυπαντικό παίρνουμε ένα μη λειαντικό προϊόν. Αφού αλείψουμε με το απορρυπαντικό την επιφάνεια της συσκευής την καθαρίζουμε απαλά και πολύ καλά.

Αν χυθεί κατά λάθος απορρυπαντικό ή μαλακτικό στην συσκευή σας, θα πρέπει να το σκουπίσετε γρήγορα γιατί μπορεί να διαβρώσει την επιφάνεια του στεγνωτηρίου.

Πως να καθαρίσω τον κάδο από το στεγνωτήριο

Μέσα στον κάδο, επειδη χρησιμοποιείτε θερμότητα για την λειτουργία της συσκευής δεν χρησιμοποιούμε ΚΑΝΕΝΑ απορρυπαντικό, παρα μόνο νεράκι και με μια πετσετούλα το καθαρίζουμε.

Το στεγνωτήριο βρωμάει τι να κάνω;

Καθαρίζετε συχνά και προσεκτικά όλα τα φίλτρα και τον συμπυκνωτή (αν είναι προσβάσιμος) όπως περιγράφεται στο εγχειρίδιο χρήστη.

Αν τα ρούχα έχουν άσχημη οσμή μετά το στέγνωμα, ενδέχεται αυτή η οσμή να προέκυψε πριν από το στέγνωμα:

Κατά την πλύση δώστε προσοχή στη σωστή δοσολογία του απορρυπαντικού.

Πλύνετε τα ρούχα με την υψηλότερη δυνατή επιτρεπόμενη θερμοκρασία στην ετικέτα φροντίδας και χρησιμοποιήστε, αν είναι απαραίτητο, προϊόν αφαίρεσης λεκέδων ή ενισχυτικό πλύσης.

Στεγνώστε τα ρούχα αμέσως μετά την πλύση και αφαιρέστε τα ρούχα αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος.

Αν τα ρούχα είναι ακόμα νωπά μετά το στέγνωμα, επιλέξτε ένα πρόγραμμα στεγνώματος καθορισμένου χρόνου.

Επικοινωνήστε με ένα Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Σέρβις

Εάν οι παραπάνω προτάσεις δεν σας βοήθησαν να λύσετε το πρόβλημα, συνιστούμε να ζητήσετε μια επίσκεψη από τεχνικό σέρβις.

Πως να καθαρίζετε τον εναλλακτή θερμότητας στο στεγνωτήριο

Συνιστούμε τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας στο στεγνωτήριο σας κάθε 25 κύκλους στεγνώματος ή τουλάχιστον μία φορά το μήνα για καλύτερα αποτελέσματα στεγνώματος. Ορισμένα στεγνωτήρια έχουν μήνυμα “φίλτρου” ή βομβητή που ακούγεται μετά από 25 χρήσεις, μέχρι και να καθαριστεί. Ο καθαρισμός του εναλλάκτη θερμότητας θα βοηθήσει στην απόδοση του στεγνώματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share