Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτά είναι τα 8 φρούτα και λαχανικά που μπορεί να τρώει ο σκύλος σας

Ο λόγος για...

11 Μαρτίου 2022 13:00
Δεν είχαμε ιδέα: Αυτά είναι τα 8 φρούτα και λαχανικά που μπορεί να τρώει ο σκύλος σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αγαπημένοι μας τετράποδοι φίλοι, τα σκυλάκια που μας γεμίζουν με αγάπη και χαρά, πρέπει να υιοθετούν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, προκειμένου να παραμένουν ασφαλή και υγιή. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιόκτητες σκύλων δεν γνωρίζουν ποια από τα τρόφιμα που τρώνε οι άνθρωποι επιτρέπεται να φάνε και τα κατοικίδια. Μάλιστα, ήξερες ότι οι σκύλοι μας μπορούν να φάνε κάποια από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Η κτηνίατρος Μέμη Ταγγαλίδη και ιδιοκτήτρια του Vetology, μας αναφέρει 8 φρούτα και λαχανικά τα οποία μπορούν να φάνε τα σκυλάκια μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το κάθε τρόφιμο.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε γιατί οι σκύλοι αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία μας.

Καρότα

Τα καρότα είναι ένα εξαιρετικό σνακ για τον σκύλο σας. Είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα! Αυτή η τραγανή λιχουδιά περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και Κ. Έχει επίσης μια υγιή ποσότητα καλίου, μαγνησίου και μαγγανίου. Επίσης, οι πολλές φυτικές ίνες που περιέχει, φροντίζουν να λειτουργεί το πεπτικό του σύστημα φυσιολογικά!

Φασολάκια

Τα φασολάκια έχουν άφθονες ποσότητες πρωτεΐνης, σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών B6, A, C και K. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, κάνοντας τον σκύλο σας να αισθάνεται χορτάτο για περισσότερο. Προσέξτε! Να αποφύγετε τα φασολάκια με πρόσθετα, όπως κονσέρβες με προσθήκη αλατιού ή πράσινα φασολάκια αναμεμιγμένα με κρεμμύδι και σκόρδο (τα οποία είναι τοξικά για τους σκύλους).

Καρπούζι

Εάν ο σκύλος σας λατρεύει τις γλυκές λιχουδιές, δοκιμάστε να του δώσετε καρπούζι. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες A, B6 και C, το καρπούζι περιέχει επίσης κάλιο και μια υγιή δόση φυτικών ινών. Όπως γνωρίζουμε, το καρπούζι είναι 90% νερό, καθιστώντας το καρπούζι έναν πολύ καλό τρόπο για να ενυδατωθεί και να δροσιστεί ο σκύλος σας από την ζέστη του καλοκαιριού. Προετοιμάζοντας το καρπούζι για τον σκύλο σας, βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια είναι αρκετά μεγάλα για να τα μασήσουν, και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο την φλούδα και τους σπόρους. Ειδικά οι σπόροι μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό ή ακόμη και έμφραξη του εντέρου.

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτά είναι τα 8 φρούτα και λαχανικά που μπορεί να τρώει ο σκύλος σας

Βατόμουρα

Είναι τα φρούτα ασφαλή για τους σκύλους; Ένα μεγάλο ΝΑΙ για τα βατόμουρα! Δοκιμάστε να προσθέσετε βατόμουρα στη δίαιτα του σκύλου σας, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν να αποκατασταθεί η κυτταρική βλάβη. Είναι εξαιρετικό σνακ για κουτάβια τα οποία βρίσκονται σε εκπαίδευση.

Μπανάνα

Ναι, τα σκυλιά μπορούν να τρώνε μπανάνες. Σε μέτριες ποσότητες, οι μπανάνες είναι ένα εξαιρετικό σνακ, με χαμηλές θερμίδες, για τους σκύλους. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνες, βιοτίνη, φυτικές ίνες και χαλκό. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο, αλλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα, οι μπανάνες πρέπει να χορηγούνται ως λιχουδιά και όχι μέρος της κύριας διατροφής του σκύλου σας.

Μήλα

Αυτό το τραγανό, γλυκό σνακ το λατρεύουν πολλοί σκύλοι, καθώς είναι από τις αγαπημένες τους λιχουδιές. Ευτυχώς, είναι επίσης πολύ υγιές! Τα μήλα είναι μια τέλεια πηγή βιταμίνης Α και C και φυτικών ινών. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα και για μεγαλύτερης ηλικίας σκυλάκια. Δεν πρέπει να δώσετε στον σκύλο σας ολόκληρο το μήλο, καθώς ο πυρήνας και οι σπόροι μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Κόψτε το μήλο σε φέτες και ο σκύλος σας θα κουνάει την ουρά του από λαχτάρα!

Αγγούρια

Τα αγγούρια είναι ιδιαίτερα υπέροχα για όσους σκύλους βρίσκονται σε δίαιτα. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, και έτσι μπορείτε να ταΐζετε πολλά από αυτά στο σκύλο σας χωρίς να φοβάστε πως θα πάρει επιπλέον βάρος. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Κ, Β1, C καθώς και κάλιο, βιοτίνη, μαγνήσιο κ.α. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα τουρσί ΔΕΝ είναι ασφαλή για σκύλους, επειδή συχνά παρασκευάζονται με αλάτι και μπαχαρικά που θα μπορούσαν να είναι τοξικά για τους σκύλους. Τα αγγούρια δεν έχουν τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όσο άλλα λαχανικά σε αυτήν τη λίστα, αλλά αποτελούν ένα υπέροχο ενυδατικό σνακ για το κατοικίδιό σας.

Φράουλες

Σας κράτησα το καλύτερο για το τέλος! Οι φράουλες είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας για πολλούς λόγους. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοθρεπτικά συστατικά (μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες), τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του ζώου σας ποικιλοτρόπως:

  • Προάγουν την υγεία του εντέρου
  • Βοηθούν στην ομαλή λειτουργεία του ήπατος
  • Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Λευκαίνουν τα δόντια του σκύλου σας
  • Οι χαμηλές θερμίδες τις καθιστούν ιδανικές για τη διαχείριση βάρους
  • Είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, C και Κ

Για να κάνετε τις φράουλες πιο ασφαλείς για τον σκύλο σας, πλύνετε τις καλά και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share