Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

ΕΟΦ: Ανακαλούνται συμπληρώματα διατροφής

Τι πρόβλημα υπάρχει με το προϊόν

5 Νοεμβρίου 2021 12:05
ΕΟΦ: Ανακαλούνται συμπληρώματα διατροφής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανάκληση της παρτίδας 0121 του συμπληρώματος διατροφής LANES MEMORY 30 tabs με ημ. λήξης 1/2023, της εταιρείας LANES MEMORY 30 tabs προχωράει ο ΕΟΦ.

Η ανάκληση γίνεται λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου σε πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του. Το προϊόν διακινείται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ.

Συναγερμός από ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για την αρτηριακή πίεση

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων Aprovel 150mg, Aprovel 300mg, CoAprovel 300/25mg και Karvezide 300/25mg. Παράλληλα, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), με επίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε χθες την απόφασή του να απαγορεύσει την διακίνηση και διάθεση συγκεκριμένης μάρκας αντισηπτικών προϊόντων.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Sanofi-Aventis A.E.B.E.

Η εταιρεία Sanofi-Aventis A.E.B.E., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό
διάστημα.

Ανακαλεί φάρμακο για την αρτηριακή πίεση ο ΕΟΦ

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Συναγερμός ΕΟΦ: Απαγορεύει την πώληση συμπληρώματος διατροφής

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος MenForce X, διότι ταυτοποιήθηκε η παρουσία TADALAFIL, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ.

Το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπάνω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του. Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανακαλέσει πασίγνωστο φάρμακο της Pfizer για τη διακοπή του καπνίσματός.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά άμεσα.

Απαγορεύει πώληση συμπληρώματος διατροφής ο ΕΟΦ

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share