Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αποσύρεται γνωστό αντισηπτικό

Το προϊόν δεν είχε την απαιτούμενη άδεια

2 Νοεμβρίου 2021 10:03
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αποσύρεται γνωστό αντισηπτικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), με επίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί την απόφασή του να απαγορεύσει την διακίνηση και διάθεση συγκεκριμένης μάρκας αντισηπτικών προϊόντων.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), γνωστοποιεί την απόφασή του για απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συγκεκριμένου προϊόντος που «διατίθεται ως βιοκτόνο, χωρίς να έχει την προβλεπόμενη για το σκοπό αυτό άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ».

Η σειρά που αποσύρεται

Πρόκειται για τα αντισηπτικά BIO CLEANER της εταιρείας E-SHOP GROUP ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – BIO CLEANER HELLAS, που έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία E-SHOP GROUP ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – BIO CLEANER HELLAS, ως υπεύθυνος κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αποσύρεται γνωστό αντισηπτικό

ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστο φάρμακο για το κάπνισμα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί πασίγνωστο φάρμακο της Pfizer για τη διακοπή του καπνίσματός.

Στην ανακοινωση του ο ΕΟΦ αναφέρει τα εξής:

«Την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι του φαρμακευτικού προϊόντος Champix, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής πρόσληψης για την ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη (NNV), το οποίο καθορίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά μετά τον καθορισμό του ορίου των 18.5 ppm NNV. Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν»

Ας σημειωθεί ότι η βαρενικλίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος. Οι πιο συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν ναυτία, αϋπνία, ανώμαλα όνειρα, πονοκέφαλο και ρινοφαρυγγίτιδα.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share