Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Η απάντηση βρέθηκε: Τελικά είναι η μαγειρική σόδα το «αντίδοτο» της καούρας

Μην απορείτε άλλο !

23 Απριλίου 2024 16:49
Η απάντηση βρέθηκε: Τελικά είναι η μαγειρική σόδα το «αντίδοτο» της καούρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τόσο καιρό υπάρχει η απορία αν όντως τελικά η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της καούρας ή αν είναι και αυτό ένας μύθος;

Η καούρα είναι ένα σύμπτωμα της παλινδρόμησης οξέος που προκαλεί μια αίσθηση καψίματος στο στήθος σας και μια πολύ δυσάρεστη γεύση στο στόμα σας.

Δείτε επίσης: Βουλωμένο σιφόνι: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τα καθαρίσετε στο λεπτό

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα μπορεί να δοκιμάσουν διάφορες συμβουλές και κόλπα για να απαλλαγούν από αυτό το κοινό πρόβλημα ή ακόμα και να στραφούν σε φάρμακα.

Ορισμένα μη που περιέχουν διττανθρακικό νάτριο έχουν αποδειχθεί αποτελεσματική θεραπεία για την καούρα.

Ωστόσο, μερικοί χρησιμοποιούν επίσης την κοινή μαγειρική σόδα για την καούρα. Ναι, αυτό που πιθανότατα μπορείτε να βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας αυτή τη στιγμή.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη μαγειρική σόδα για την καούρα και για τα οφέλη ή τους περιορισμούς που μπορεί να έχει.

Μαγειρική σόδα για καούρες

Τι ακριβώς είναι η μαγειρική σόδα;

Η μαγειρική σόδα, επίσης γνωστή ως διττανθρακικό νάτριο, είναι ένας τύπος αλατιού που αποτελείται από ιόντα νατρίου και διττανθρακικού.

Συνήθως εμφανίζεται ως λευκό κρυσταλλικό στερεό ή λεπτή σκόνη.

Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή χρησιμοποιείται συχνά ως παράγοντας ψησίματος που ενεργοποιείται από ένα υγρό και ένα οξύ για να βοηθήσει στη διόγκωση, βοηθώντας επομένως τα γλυκά να γίνουν ελαφριά και αφράτα.

Είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε τη μαγειρική σόδα από το μπέικιν πάουντερ, ειδικά όταν τη χρησιμοποιείτε έξω από την κουζίνα.

Η διαφορά είναι ότι το τελευταίο είναι ένας πλήρης διογκωτικός παράγοντας, που σημαίνει ότι περιέχει διττανθρακικό νάτριο και οξύ και επομένως δεν είναι μόνο αλκαλική σκόνη όπως η μαγειρική σόδα.

Ενώ το μπέικιν πάουντερ περιορίζεται περισσότερο για χρήση στην κουζίνα, η μαγειρική σόδα έχει μια ποικιλία από πρόσθετες οικιακές χρήσεις και οφέλη για την υγεία.

Ποια είναι μερικά οφέλη από τη μαγειρική σόδα

Εκτός από το ψήσιμο και τον καθαρισμό, η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα, το διττανθρακικό νάτριο μπορεί να βοηθήσει άτομα με ουρολοίμωξη καθώς κάνει τα ούρα τους πιο αλκαλικά.

Είναι γνωστό ότι θεραπεύει άφθες, τα μικρά αλλά οδυνηρά έλκη στο εσωτερικό του στόματός σας. Επιπλέον, το μούλιασμα της μαγειρικής σόδας μπορεί να καταπραΰνει την φαγούρα του δέρματος από τσιμπήματα.

Επιπλέον, η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό αντιόξινο (μια ουσία που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου), γι' αυτό και πολλοί τη χρησιμοποιούν για να απαλλαγούν από την καούρα.

Η σχέση μεταξύ της μαγειρικής σόδας και της ανακούφισης από την καούρα έγκειται στο γεγονός ότι η μαγειρική σόδα έχει αλκαλικό pH και ως εκ τούτου μπορεί να εξουδετερώσει το υπερβολικό οξύ του στομάχου που προκαλεί αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share