Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συνεχίζει απτόητη η Καίτη Φίνου: «Αφού γεννήθηκε άνδρας, πως να την χαρακτηρίσεις;» - Νέα απάντηση για τις επιθέσεις που δέχθηκε για την Μις Ολλανδία

«Δεν είναι θέμα ρατσιμού, είναι θέμα θέσης»

14 Ιουλίου 2023 11:47
Συνεχίζει απτόητη η Καίτη Φίνου: «Αφού γεννήθηκε άνδρας, πως να την χαρακτηρίσεις;» - Νέα απάντηση για τις επιθέσεις που δέχθηκε για την Μις Ολλανδία
Από Ανθή Κουρεντζή

Μετά την ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις σχετικά με τη στέψη της τρανς Rikkie Valerie Kolle ως Μις Ολλανδία, η Καίτη Φίνου μίλησε στον Ηλία Σκουλά και στο Καλοκαίρι Yes, δίνοντας τη δική της απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, η Καίτη Φίνου δήλωσε στην εκπομπή του Open: «Η άποψή μου δεν αφορά την κοπέλα που σκότωσαν, για όνομα του Θεού. Έτυχε απλώς να είναι την ίδια μέρα με τη μέρα που βγήκε η τρανς Μις Ολλανδία. Λοιπόν, εγώ είμαι της άποψης ότι υπάρχει το ανδρικό και το γυναικείο φύλο, ότι οι γυναίκες δώσαμε τόσους αγώνες για να έρθει κάποιος άνδρας να διεκδικήσει έναν τίτλο που αφορά γυναίκα! Είναι όπως γίνεται στον αθλητισμό, είναι άδικο το να τρέχουν τρανς με γυναίκες γιατί έχουν γεννηθεί διαφορετικά.

Δεν είναι θέμα ρατσιμού, είναι θέμα θέσης, θέλω να το ξεχωρίσουμε. Αυτός είναι ο άνδρας, αυτή είναι η γυναίκα. Γιατί είναι σαν να κακοποιούμαστε τώρα εμείς. Πώς θα χαρακτηρίσεις τη γυναίκα από τη στιγμή που γεννήθηκε άνδρας;».

«Εγώ τα πιστεύω μου δεν θα τα πετάξω στα σκουπίδια»: Η απάντηση της Καίτης Φίνου μετά τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε για την στέψη της τρανς «Μις Ολλανδίας»

Καταιγισμός αρνητικών σχολίων προκλήθηκαν μετά από ανάρτηση της Καίτης Φίνου για την στέψη της «Μις Ολλανδίας» σε τρανς γυναίκα.

Η ηθοποιός στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανέβασε φωτογραφία με το μοντέλο μη αναγνωρίζοντας τον όρο «τρανς γυναίκα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, έλαβε χιλιάδες αρνητικά και υβριστικά σχόλια μιας και όσο αλλάζει η κοινωνία η LGTBQ+ κοινότητα προσπαθεί να ενσωματωθεί σε μια κοινωνία χωρίς ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Γιατί έγιναν τόσοι αγώνες για να ψηφίζουν οι γυναίκες,να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες,υπέστησαν κακοποιήσεις σε δουλειά και στον οικογενειακό τους κύκλο…φυλακίστηκαν για τα πιστεύω τους,βασανίστηκαν,εκδιώχθηκαν…. Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο 8 Μαρτίου……..γιατί λοιπόν .έγιναν τόσες θυσίες; για να βγεί Μις Ολλανδια 2023 τρανς; με ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ(άρα άντρας) και μάλιστα να χειροκροτούν οι πολλοί για να μην χαρακτηρισθούν ομοφοβικοί ,φασίστες…. ταμπέλες που δυστυχώς σταυρώνουν αντιλήψεις,πεποιθήσεις,ειναι μη δημοκρατικές… Η άποψή μου; Υπάρχουν και όρια……», γράφει στην πρώτη της ανάρτηση.

Μετά τον «πόλεμο» που δέχτηκε, θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση τονίζοντας πώς μένει σταθερή στις απόψεις της ό,τι και να της λέει ο κόσμος.

«Ότι και να μου καταλογιζετε εγώ τα πιστεύω μου δεν θα τα πετάξω στα… σκουπίδια για να μην μου βάζουν ταμπέλες οι άνθρωποι που το μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν τις ίδιες απόψεις και φυσικά πολύ πιο ακραίες κι επικίνδυνες.

Ήμουν σαφής για όσους με κατάλαβαν,τα πιστεύω μου τα ξέρουν όσοι με γνωρίζουν χρόνια. Όπως αρνήθηκα δουλειά την εποχή του me too ( γιατί ξεχαστηκε) που θα έπαιζε κάποιος συνάδελφος που είχε ακουστεί το όνομα του κι ενώ είχα ανάγκη την δουλειά αρνήθηκα γιατί τα πιστεύω μου είναι πάντα τα ίδια κι όχι μόνο την εποχή που γίνεται ντόρος για ν’ακουστει τ’όνομά μου,έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πιστεύω τα όσα έγραψα κι ας κόλλησαν πάλι κάποιοι που δεν έχουν τι να κάνουν τις γνωστές ταμπέλες ομοφοβικος,ρατσιστής,ακροδεξιός και ότι νέες λέξεις εφευρίσκουν για πρωτοτυπία…

Να περνάτε όλοι καλα και μην ξεχνάτε πως το μίσος φέρνει διχόνοια και η διχόνοια τα χειροτερότερα».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share