Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Σούσουρο με τον Νίκο Χατζηνικολάου: Αυτή είναι η καταγωγή του δημοσιογράφου

Από εκεί ξεκίνησε...

31 Ιανουαρίου 2022 10:54
Σούσουρο με τον Νίκο Χατζηνικολάου: Αυτή είναι η καταγωγή του δημοσιογράφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους δημοσιογράφους στην χώρα, με την πορεία του από τα φοιτητικά χρόνια στον χώρο, δηλαδή τα τελευταία περίπου 40 χρόνια, να μην αμφισβητείται.

Ο ίδιος συνεχίζει τα τελευταία περίπου 30 χρόνια στην τηλεόραση αδιάκοπα, έχοντας «διπλό» ρόλο στον ΑΝΤ1, τόσο με το δελτίο ειδήσεων όσο και με το «Ενώπιος Ενωπίω». Αρκετά στοιχεία για τη ζωή του είναι ενδιαφέροντα, όπως φυσικά και η καταγωγή του.

Η καταγωγή και η πορεία του μέχρι την επιτυχία

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1962 στην Αλεξανδρούπολη. Ο πατέρας του, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ήταν βουλευτής και υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι τα δεκαέξι του χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Μετακόμισε στην Νέα Σμύρνη το 1978 και το 1980 πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στα μαθητικά χρόνια του δούλεψε ως γραμματέας της μαθητικής παράταξης της ΝΔ (ΜΑΚΙ) και στα φοιτητικά ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ως γραμματέας της ΜΑΚΙ αντέδρασε στη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1983, επικαλούμενος την αποστροφή των μαθητών που στις μαθητικές εκλογές υπερψήφισαν δεξιούς συνδυασμούς για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και σε ρεπορτάζ επόμενων ημερών καταγράφηκε ως μέλος μιας ομάδας «σκληρών» αβερωφικών που ήλεγχαν την ΟΝΝΕΔ. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του - ήδη ως φοιτητής άρχισε να εργάζεται στην έντυπη δημοσιογραφία, με τη συνέχεια φυσικά να είναι γνωστή.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share