Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μαμαδίστικα κεφτεδάκια με χυλοπίτες και σάλτα ντομάτας στον φούρνο

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

7 Ιανουαρίου 2021 13:47
Μαμαδίστικα κεφτεδάκια με χυλοπίτες και σάλτα ντομάτας στον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κεφτεδάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για κεφτεδάκια με χυλοπίτες και σάλτα ντομάτας στον φούρνο.

Το απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό, με αφράτα κεφτεδάκια, μέσα σε πεντανοστιμες χυλοπίτες και όλα αυτά πλαισιωμένα με χυλωμένη, σπιτική σάλτσα ντομάτας. Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε κεφτεδακια.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείινει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα φέτας που ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • Κιμάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Κρεμμύδι 2
  • Αυγά 1
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός

Για την σάλτσα

  • Κρεμμύδι
  • Ντομάτα χυμό από σπιτική
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ένα πιάτο με αρκετά εύκολη εκτέλεση που θα μπορέσουμε να φτιάξουμε όλοι. Τα παιδιά και όχι μόνο, αγαπούν πολύ τα κεφτεδάκια και με το συγκεκριμένο θα σας λατρέψουν μιας και συνοδεύεται με νοστιμότατες χυλοπίτες. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο νόστιμα οικογενειακά φαγητά που έχω φτιάξει, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Κεφτεδάκια: Εκτέλεση

  • Βάζω το κιμά σε μια λεκάνη ρίχνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και 2 κρεμμύδια, 1 αυγό, λάδι, μαϊντανό και το ζυμώνουμε
  • μετά πλάθω το κιμά μπαλάκια και τα βάζω στην λαμαρίνα με χαρτί αντίκολλιτηκο και τα ψήνω όταν είναι έτοιμα τα βγάζω.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 κομμένο κρεμμύδι το σοτάρω και μετά ρίχνω χυμό ντομάτας σπιτική που έχω κάνει μετά από 5 λεπτά βάζω τους κεφτέδες και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.
  • Και μετά ρίχνω μόνο την σάλτσα σε μια γάστρα η ταψί και πρόσθετο ζεστό νερό και το βάζω στο φούρνο και όταν είναι έτοιμο και πάρει βράση ρίχνω της χυλοπίτες και μετά ρίχνω τους κεφτέδες και τα αφήνω να χυλώσουν.
  • Είναι μοναδικό και νοστιμότατο. Και καλή μας όρεξη

Κεφτεδάκια μαμαδίστικα

Πηγή: daddy-cool.gr

Αντίο τηγάνι: Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου

Με αυτά τα υλικά στο μείγμα τα κεφτεδάκια θα γίνουν αφρός, ενώ ο φούρνος θα τα κάνει λαχταριστά και τα λάδια από το τηγάνισμα θα εξαφανιστούν. Η συνταγή αυτή θα σας "ξετρελάνει"!

Μετά την τυρόπιτα φωλιά με αρσενικό Νάξου, επιλέξαμε να φτιάξουμε αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με 2 βασικά υλικά στο μείγμα. Συγκεκριμένα, ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μόνο βρώμη και ντομάτα! Ξεχάστε τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό κάνατε για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια. Αν βάλετε βρώμη και ντομάτα μέσα στο μείγμα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω!

Κεφτεδάκια φούρνου: Υλικά και εκτέλεση

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση στο μείγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
  • Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλές:

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!

Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Πηγή: bostanistas.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share