Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας - Λαχταριστό γλυκό

Δοκιμάστε αυτή την τρομερή συνταγή!

28 Νοεμβρίου 2020 08:37
Κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας  - Λαχταριστό γλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η συνταγή είναι πανεύκολη! Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με μπισκότα.

Υλικά (20 -22 μερίδες)

  • 225 γρ βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3,5 κούπας αλεύρι φαρίνα
  • 4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρότερα
  • 2/3 από ένα γιαούρτι (ή 2/3 κούπας γάλα)
  • 1 βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γλ. σόδα
  • γλάσο σοκολάτας
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά και τα χτυπάμε 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν και να διπαλσιαστούν σε όγκο. Καθαρίζω τα τοιχώματα με σπάτουλα ενδιάμεσα.
  • Αδειάζω τα 2/3 του μείγματος σε βαθιά φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ, καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Στο υπόλοιπο 1/3 βάζω το κακάο, κοσκινισμένο, την άχνη και τη σόδα. Ρίξτε το μίγμα κουταλιές κουταλιές πάνω στο προηγούμενο μέσα στη φόρμα. Βυθίστε ένα κουτάλι και στριφογυρίστε μέσα στη ζύμη σε διάφορα σημεία για να δημιουργηθούν σχέδια.
  • Ψήνουμε το κέικ στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 5 με σβηστό φούρνο. Ελέγχουμε με ξύλινη φουρκέτα που βυθίζουμε στο κέικ, και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Μην το αφήσετε παραπάνω γιατί στεγνώνει. Το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα, αφού το βγάλουμε από το φούρνο. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει του ρίχνουμε το γλάσο.
  • Για το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι στο φούρνο μικροκυμάτων και αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Πηγή: cookpad.com

Εύκολο κέικ με μόνο έξι υλικά - Το πιο νόστιμο γλυκό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε εύκολο κέικ με μόνο έξι υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με κρέμα.

Υλικά

  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό
  • 1 βανίλια
  • 1 πακέτο φαρίνα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το χυμό. Χτυπάμε ξανά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φαρίνα μαζί με τη βανίλια (αφού το έχουμε κοσκινισμένο).
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ελαφρά λαδωμένη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c και μετά στους 180c.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share