Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κέικ αφρός που λιώνει στο στόμα - Το τέλειο γλυκό

Καλή σας όρεξη

18 Νοεμβρίου 2020 13:53
Κέικ αφρός που λιώνει στο στόμα - Το τέλειο γλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι θέλουμε να απολαύσουμε ένα ωραίο γλυκό αλλά αρκετοί από εμάς ψάχνουμε το τέλειο γλυκό το οποίο θα μας κάνει να το τρώνε συνεχώς χωρίς να το βαριόμαστε. Επίσης δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ένα απολαυστικό κέικ σοκολάτας.

Συγκεκριμένα το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει το κέικ αφρός το οποίο θα λιώνει στο στόμα σας.

Παρακάτω η συνταγή:

Υλικά

  • 350 γρ. Χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ. Ηλιέλαιο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. Φαρίνα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τη φαρίνα και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Προσθέτουμε τη φαρίνα αφού την περάσουμε πρώτα από σίτα. Ανακατεύουμε με σύρμα έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε τη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή σας επιτυχία!!!!

Πηγή: cookpad.com

Υπέροχο και γρήγορο γλυκό με κρέμα!

Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά γι' αυτό το λαχταριστό κρεμώδες γλυκό. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα!

Υλικά:

Για την βάση

  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • Αλεύρι 1 φλιτζάνι

Για την Κρέμα τυρί

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί

Βανίλια κρέμα

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Κρέμα σοκολάτας

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την Τελευταία στρώση

  • 2 φλιτζάνια σαντιγί ξυσμένη σοκολάτα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
  2. Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
  3. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  4. Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  5. Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  6. Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
  8. Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα.
  9. Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας.
  10. Καλύψτε με την χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
  11. Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share