Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπέροχο και γρήγορο γλυκό με κρέμα!

Μια πανεύκολη συνταγή

16 Νοεμβρίου 2020 16:33
Υπέροχο και γρήγορο γλυκό με κρέμα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά γι' αυτό το λαχταριστό κρεμώδες γλυκό. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα!

Υλικά:

Για την βάση

  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • Αλεύρι 1 φλιτζάνι

Για την Κρέμα τυρί

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί

Βανίλια κρέμα

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Κρέμα σοκολάτας

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την Τελευταία στρώση

  • 2 φλιτζάνια σαντιγί ξυσμένη σοκολάτα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
  2. Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
  3. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  4. Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  5. Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  6. Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
  8. Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα.
  9. Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας.
  10. Καλύψτε με την χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
  11. Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

Πηγή: idiva.gr

Γρήγορο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο - Το τέλειο γλυκό για την καραντίνα

Φτιάξτε εύκολο και γρήγορο κέικ χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της... καραντίνας. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Εκτός όμως από το γλυκό, δείτε εδώ συνταγή για τυροπιτάκια.

Υλικά (8-10 μερίδες)

  • 220 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κακάο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1-2 βανίλια σε σκόνη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 300 ml γάλα
  • 20 γρ κομματάκια κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και να ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ εβαπορέ και σε 150ml γάλα προσθέτω 150ml βραστό νερό (σύνολο 300ml της συνταγής) γιατί είναι πιο εύκολο και γρήγορο. Το φρέσκο γάλα αν το ζεστάνουμε πολύ, κόβει.
  • Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κομματάκια κουβερτούρας και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα.
  • Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 170 για 30' σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή: cookpad.com

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share