Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Απολαυστικό μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα

Με λίγα και φθηνά υλικά!

12 Μαΐου 2020 15:13
Απολαυστικό μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρήκαμε για εσάς ένα γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή, όπως είναι και το γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά! Αν αγαπάτε τα γλυκά με κρέμα δοκιμάστε και το ελαφρύ εκμέκ!

Υλικά

  • 15 κομμάτια
  • 600 γρ μπισκότα ολικής
  • 500 γρ τυρί Μασκαρπόνε
  • 1 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 300 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κούπα καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε και το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφράτεψει το μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου. Βουτάμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα τσερκι το ένα δίπλα στο άλλο σε όλh την επιφάνεια
  • Ρίχνουμε το ένα τρίτο από το μείγμα με το ζαχαρούχο. Το απλώνουμε καλά με μια μαρίζ να πάει παντού. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα και άλλη στρώση.
  • Ρίχνουμε ξανά κρέμα και πάλι μία στρώση με μπισκότα. Στο τέλος τελειώνουμε με κρέμα. Το απλώνουμε απαλά να πάει παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και το χτυπάμε να αφρατεψει καλά το μείγμα. Το απλώνουμε απαλά στο γλυκό μάς
  • Το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το κόψουμε

Δροσιστικό φραουλογλυκό με γιαούρτι και ζελέ

Σας βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για ένα δροσιστικό και ελαφρύ φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ! Βάση από πτι μπερ, πλούσια κρέμα βανίλιας με άρωμα φράουλας και ζελέ με άρωμα φράουλας. Άλλο ένα γλυκό κόλαση αλλά παράλληλα ελαφρύ είναι και το μπισκοτογλυκό της μαμάς!

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 400 γρ. φράουλες, ώριμες, μεγάλου μεγέθους πλυμένες

Για τη κρέμα:

  • 2 φλ. τσαγιού χυμός φράουλας, έτοιμος συσκευασμένος
  • 1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το ζελέ:

  • 2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

Εκτέλεση συνταγής:

Για τη κρέμα:

  • Σε ένα κατσαρόλι, ζεσταίνετε το χυμό φράουλας.
  • Φτιάχνετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας, αντί για το νερό που αναγράφεται στη συσκευασία, το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιείτε όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο και αφήνετε στην άκρη όσο χυμό περισσέψει).
  • Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει καλά, προσθέτετε το γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνετε στο μείγμα και το κρύο ζελέ φράουλας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό φράουλας που έχει περισσέψει και βυθίζετε στο χυμό ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώνετε τα μπισκότα σε ένα μέτριο, ορθογώνιο κατά προτίμηση πυρίμαχο πυρεξ, καλύπτοντας τελείως το πυθμένα του.
  • Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε τη κρέμα και σχεδόν βυθίζετε στη κρέμα, ολόκληρες τις φράουλες (φροντίστε να είναι οι φράουλες, όσο το δυνατό περισσότερο βυθισμένες). Σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
  • Για το ζελέ: Φτιάχνετε τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει λίγο ώστε να γίνει ελαφρώς παχύρρευστος.
  • Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και ρίχνετε το ζελέ στην επιφάνεια της κρέμας.
  • Ισιώνετε την επιφάνειά του, ξανασκεπάζετε το πυρέξ με τη πλαστική μεμβράνη και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Κόβετε το φραουλογλυκό σας σε κομμάτια και σερβίρετε.
TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share