Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Το μπισκοτογλυκό της μαμάς που δεν παχαίνει - Mε ζελέ και αφράτη κρέμα

Με λίγα και φθηνά υλικά!

4 Μαΐου 2020 15:27
Το μπισκοτογλυκό της μαμάς που δεν παχαίνει -  Mε ζελέ και αφράτη κρέμα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σας βρήκαμε το μπισκοτογλυκό της μαμάς που δεν παχαίνει, έχει ζελέ και αφράτη κρέμα!

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για μπισκοτόγλυκα, αλλά αυτός ο συνδυασμός με ζελέ κεράσι είναι κάτι που θα σας κάνει να κολλήσετε. Είναι εύκολο και πολύ δροσιστικό.

Υλικά

  • 1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
  • ½ κιλό κεράσια φρέσκα
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 4 κρόκοι αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • ½ λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 βανίλιες

undefined

Εκτέλεση

  • Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα μπισκότα, στριμώχνοντας τα αρκετά ώστε να μην αφήσουμε κενά. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Λίγο πριν βράσει, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαναβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Μόλις κρυώσει, ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Προσθέτουμε στο ζελέ τα φρέσκα κεράσια κομμένα στα δύο και περιχύνουμε το γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς (περίπου μετά από 30’) πασπαλίζουμε την επφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.

Mπορείτε να δείτε ακόμα μια συνταγή για λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα εδώ, σε περίπτωση που έχετε αδυναμία στα γλυκά ψυγείου.

Peanut Butter Praline Lasagna: Δροσερό γλυκό ψυγείου πραλίνα φιστικοβούτυρο

Τo Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια γλυκιά συνταγή από την Pastry Designs και συγκεκριμένα σας έχουμε δροσερό γλυκό ψυγείου πραλίνα με φιστικοβούτυρο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την ιδανική συνταγή για τους καλοκαιρινούς μήνες:

Υλικά (Ingredients):

  • 1 πακέτο πτι - μπερ (1 pack of biscuits)
  • 1/2 κούπα φιστικοβούτυρο "ΝGT" (1/2 cup of "NGT" peanut butter)
  • 250γρ. πραλίνα "Soudis" (250gr. praline "Soudis")
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (2 packs instant vanilla pudding mix)
  • 600ml γάλα (600ml milk)
  • 400γρ. σαντιγύ (400gr. whipped cream)

Δείτε βήμα βήμα την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

Ψηφιδωτό ζελέ με 2 υλικά - Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου είναι το ψηφιδωτό ζελέ με δύο μόλις υλικά, με λίγες θερμίδες και είναι άκρως εντυπωσιακό. Επίσης, ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου σοκολάτα με κρέμα στιγμής είναι το "Chocolate Pudding Dessert".

Υλικά:

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 φακελάκια ζελέ διάφορα χρώματα
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό (200ml το καθένα)
  • 2 φακελάκια ζελατίνη των 10 γρ

Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε τα τρία φακελάκια ζελέ σε 200 ml ζεστό νερό (δεν βάζουμε κρύο)..σε τρία διαφορετικά σκεύη και τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξουν καλά. Αν τα βάλουμε όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα. Όταν τα βγάλουμε απο το ψυγείο τα κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Το τελευταίο φακελάκι ζελέ που μας έμεινε το διαλύουμε και αυτό σε 200 ml ζεστό νερό.Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 8 κ.σ. κρύο νερό και περιμένουμε 4 λεπτά να φουσκώσει και τη ρίχνουμε στο ζεστό ζελέ ανακατεύοντας να πάει παντού.
  3. Χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει και προσθέτουμε το τελευταίο ζελέ μέσα στο γιαούρτι.
  4. Αφήνετε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα κομμάτια του ζελέ και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε στο πυρέξ και μετά στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Πηγή: cookpad.com

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share