Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι πιο νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο!

Θα ξετρελαθείτε!

22 Νοεμβρίου 2019 10:19
Οι πιο νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο!

Σας έχουμε την συνταγή για τους πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο. Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Κάντε επίσης εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι!

ΥΛΙΚΑ

1 κολοκυθάκι
1 πατάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
150γρ. ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψτο σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψτην σε ένα μπολ.

Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξτο στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.

Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά- άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180.

Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλτα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!

Σέρβιρε με τζατζίκι!

Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος μπορείς να τον παραλείψεις. Μπορείς επίσης να βάλεις δυόσμο ή μαϊντανό αντί για άνηθο. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το ανθότυρο μπορείς να βάλεις φέτα τριμμένη. Τέλος, αν και ο φούρνος είναι πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να τηγανίσεις τους κολοκυθοκεφτέδες σου!

Τυλίγει μια φέτα μπέικον γύρω από τα μπιφτέκια... το αποτέλεσμα θα σας κάνει να λιποθυμήσετε!

Αν τυλίξετε μια φέτα μπέικον γύρω από τα μπιφτέκια σας και τα ψήσετε τότε μάλλον θα λιποθυμήσετε από την νοστιμιά! Η συνταγή που σας βρήκαμε θα γίνει η αγαπημένη σας!

Δείτε ακόμα: Τυρόπιτα της μαμάς!

Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

8 λεπτές φέτες μπέικον

2 φρυγανιές

1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα

½ πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες

5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένο

1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το πιο γρήγορο και νόστιμο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας!

Διαδικασία:

Βάζετε τις φρυγανιές στο μούλτι και τις τρίβετε. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και το πλάθετε σε μπάλες. Πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα. Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι μέσα με μια φέτα μπέικον και την συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ψημένες αραβικές πίτες και ψιλοκομμένη ντομάτα.

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών! (Video)

Ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος ετοίμασε χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Η πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις τις μπριζόλες στο τηγάνι

Υλικά:

• 4 – 5 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
• 60 γρ. ελαιόλαδο + 30 γρ.
• 120 γρ. ξύδι βαλσάμικο
• 1 κιλό γλυκοπατάτες (κομμένες σε μεσαίους κύβους)
• 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
• 4 – 5 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
• 5 – 6 κλωναράκια θυμάρι
• 120 γρ. ζωμό λαχανικών
• Αλάτι – πιπέρι
• Μουστάρδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share