Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019

Το πιο γρήγορο και νόστιμο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας!

Ποιο είναι το μυστικό συστατικό του που θα απογειώσει την συνταγή;

20 Νοεμβρίου 2019 13:30
Το πιο γρήγορο και νόστιμο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας!

Το Athensmagazine.gr βρίσκει κάθε μέρα για εσάς τις καλύτερες συνταγές! Αυτή την φορά θα σας παρουσιάσουμε το πιο νόστιμο και γρήγορο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας! Βάζει ένα μπαλονάκι μέσα σε ένα μπολ με λιωμένη σοκολάτα! Το αποτέλεσμα; Εξωπραγματικό! (Video)

Να ξέρετε όμως ότι το μυστικό του βρίσκεται στην σοκολάτα!

Υλικά:

7 φύλλα κρούστας

200γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο

Γαλακτομπούρεκο συνταγή σοκολάτα

Για την κρέμα

820ml γάλα πλήρες

170γρ. ζάχαρη

85γρ. σιμιγδάλι ψιλό

25γρ. βούτυρο 82%

45γρ. κουβερτούρα μαύρη 70%

2 κρόκους αβγών

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

1 κουτ. γλυκού κακάο σε σκόνη (σκουρόχρωμο)

Για το σιρόπι

320γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κουτ. σούπας κακάο

130ml νερό

70γρ. γλυκόζη

1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση:

Για την κρέμα: Βάζετε το γάλα στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το κακάο και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα χειρός με προσοχή για να μην κολλήσει.

Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα και τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε καλά ένα ταψί. Στρώνετε στο ταψί σταυρωτά τέσσερα φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνετε ένα προς ένα. Έπειτα, αδειάζετε την κρέμα και καλύπτετε με τα φύλλα που προεξέχουν. Τα βουτυρώνετε και στρώνετε άλλα τρία φύλλα από πάνω, τα οποία βουτυρώνετε ένα προς ένα.

Κόβετε όσο φύλλο προεξέχει από το ταψί και μαζεύετε προς τα μέσα το φύλλο στις άκρες του ταψιού.

Χαράζετε ελαφρώς την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου και ψεκάζετε με λίγο νερό. Ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε το νερό, το κακάο, τη γλυκόζη και την κανέλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, αφήνετε να κοχλάσει για 1 λεπτό ανακατεύοντας για να μη φουσκώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Όταν είναι έτοιμο το γαλακτομπούρεκο σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι.

Διαιτητικό γλυκό έτοιμο σε 5 λεπτά!

To Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς το τέλειο διαιτητικό γλυκό, για να φάτε χωρίς τύψεις! Είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!

Το λέμε γιαουρτογλυκό και είναι το ελαφρύ απολαυστικό γλυκό. Θα καλύψει την ανάγκη για ζάχαρη και θα αφήσει τις θερμίδες μακριά. Με την ευκαιρία διαβάστε: Εύκολο και γρήγορο γλυκό χωρίς ζάχαρη!

Ένα γρήγορο και αναλυτικό βίντεο ακολουθεί και δείχνει κάθε βήμα για να φτιάξετε πανεύκολα το γλυκό. Δείτε το:

Το ποντιακό γλυκό που μοιάζει με μελομακάρονα! Τα ανταγωνίζεται επάξια!

Ψάχνετε κάτι διαφορετικό για τα Χριστούγεννα φέτος; Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε και έχετε βαρεθεί, αν και αδύνατο, τα κλασικά μελομακάρονα, σας έχουμε την καλύτερη επιλογή. Δείτε την συνταγή για ποντιακό γλυκό που μοιάζει με μελομακάρονο, αλλά μπορεί να το ξεπερνάει σε γεύση! Θα κολλήσετε!

Κάντε επίσης αφράτα μελομακάρονα της γιαγιάς!

Για την ζύμη

600 γραμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εναλλακτικά απλό αλεύρι με ένα κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ)
300 γραμ. Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο (νηστίσιμα τα ήθελε)
1 πρέζα Αλάτι
200 γραμ. Νερό
1 κουτ.γλυκ. Ζάχαρη καστανή

Για την γέμιση

150 γραμ. Καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ.σουπ. Ζάχαρη καστανή
1 κουτ.σουπ. Κανέλλα
1/2 κουτ.σουπ. Γαρύφαλλο σκόνη

Για το σιρόπι

400 γραμ. Ζάχαρη άσπρη
250 γραμ. Νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 Βανίλια

ποντιακό γλυκό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι, γιατί το θέλουμε κρύο, με ζεστά τα ισλί, μόλις βγούν από τον φούρνο.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Σε μπωλ το λάδι (ή βούτυρο λιωμένο, αν θέλουμε), το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια λιπαρή ζύμη, αφράτη, που να μη κολλάει στο χέρι.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το κόλπο της Κυρίας Υπερμαχίας, Ποντιακής καταγωγής, για το πόσο αφράτη πρέπει να είναι η ζύμη: Πρέπει να έχει την ίδια υφή όπως το λοβίο του αυτιού μας!!!! Δοκιμασμένο και πετυχημένο κόλπο!

Για την γέμιση, απλά ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπωλ.

Πλάθουμε ένα κομματάκι ζύμης, το πλαταίνουμε, βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε. Του δίνουμε ένα περίπου τρίγωνο σχήμα, ή μακρόστενο για πιο εύκολα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα τσιμπάμε με το οδοντωτό τσιμπιδάκι ή με δυο πηρούνια.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις βγουν από τον φούρνο, με μια τσιμπίδα, τα βουτάμε ένα-ένα στο κρύο σιρόπι, για 2-3 δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε πιατέλλα. Αυτό είναι το κόλπο για να μείνουν τραγανά, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share