Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολο και γρήγορο γλυκό χωρίς ζάχαρη!

Δεν θα μείνει κομμάτι!

19 Νοεμβρίου 2019 19:39
Εύκολο και γρήγορο γλυκό χωρίς ζάχαρη!

Δείτε τη συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και δεν έχει καθόλου ζάχαρη.

Το ποντιακό γλυκό που μοιάζει με μελομακάρονα! Τα ανταγωνίζεται επάξια!

Υλικά:

  • 4 κούπες δημητριακά
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 1/2 κούπα βούτυρο καρύδας

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο καρύδας με το μέλι.
  2. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα δημητριακά.
  3. Ανακατέψτε καλά και βάλτε από μία κουταλιά μέσα σε χαρτάκια ψησίματος.
  4. Ψήστε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
  5. Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Το τέλειο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την τρομερή συνταγή της ημέρας! Το τέλειο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου! Γλυκό ψυγείου με 3 υλικά. Έτοιμο σε 10 λεπτά!

Εύκολο, γρήγορο απλό και εξαιρετικά εύγευστο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου, καλυμμένο με γκανάς σοκολάτας. Μια συνταγή για να ένα γλύκισμα που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι, θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα γίνει απλά… ανάρπαστο.

Υλικά συνταγής

800 γρ. μπισκότα επιλογής σας (digestive ή πτι μπερ)
100 γρ. καρύδια ή φουντούκια, χοντρο-θρυμματισμένα
Για το σιρόπι σοκολάτας:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλ. τσαγιού (60 γρ.) σκόνη κακάου
1 φλ. τσαγιού (240 ml) νερό
⅔ φλ. τσαγιού (150 γρ.) βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Για τη σοκολατένια γκανάς επικάλυψης:
½ φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών
120 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη + επιπλέον για φλούδες σοκολάτας

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 4+1 υλικά!

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι σοκολάτας: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το νερό και το βούτυρο και το ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, για 7 λ περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.

Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το ρούμι (προαιρετικά) και τα χοντρο-θρυμματισμένα καρύδια ή φουντούκια, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα για 10 λ.

Εν τω μεταξύ, σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Χύνετε το μείγμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ., πιέζετε το μείγμα προς τη βάση του ταψιού με την ανάποδη ενός κουταλιού, ισιώνετε την επιφάνειά του και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει και πήξει το μείγμα.

Για τη σοκολατένια γκανάς επικάλυψης: Τεμαχίζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Την αφήνετε για 1/2 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό, σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνετε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από το μπισκοτογλυκό και την απλώνετε με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες ή ιδανικά για ένα βράδυ μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προαιρετικά το διακοσμείτε με φλούδες σοκολάτας (τις κόβετε με κοφτερό μαχαίρι ή αποφλοιωτή σοκολάτας) και σερβίρετε.

[*] Προαιρετικά για πιο πλούσια γεύση καβουρδίστε το ξηρό καρπό που θα επιλέξετε για 5 λ σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία. Μόλις κρυώσει το χοντρο-θρυμματίζετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share