Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Γευστικότατη!

22 Νοεμβρίου 2019 08:23
Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Για σήμερα σας έχουμε πεντανόστιμη εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι! Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας φύλλα κρούστας και νόστιμα τυριά.

Να σας θυμίσουμε με την ευκαιρία: Τυρόπιτα με πράσο και λουκάνικο!

Υλικά

4 φύλλα κρούστας
3 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα (Arla Mozzarella, Arla Regato)
50γρ. φέτα σπασμένη
πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24εκ. και βάζετε 1 κουτ. σούπας βούτυρο. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό σκεύος.

Βουτυρώνετε χώρια το κάθε φύλλο, τσαλακώνετε 2 φύλλα και τα βάζετε στο τηγάνι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τα αναποδογυρίζετε, όπως την ομελέτα, μοιράζετε ομοιόμορφα το μίγμα των κίτρινων τυριών και τη φέτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σκεπάζετε με τα άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα. Ρίχνετε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε.

Μόλις ροδίσει η μία πλευρά της τυρόπιτας, αναποδογυρίζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και η άλλη.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Τυρόπιτα της μαμάς!

Βρήκαμε για σας την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα της μαμάς. Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα με πράσο και λουκάνικο!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα
1/2 κιλό φέτα
1/4 ρεγκατο ή όποιο κίτρινο τυρί θέλω
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)
1/2 ποτήρι γάλα
1 αυγό

συνταγή για τυρόπιτα

Εκτέλεση

Ξυνω την φέτα στο τρίφτη στο χοντρό.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά, το γιαούρτι και το γάλα καλά.Ρίχνω και το αυγό και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αν θέλω βάζω και λίγο πιπέρι.

Βουτυρώνω το ταψί. Παίρνω το ένα φύλλο από τα δύο και το στρώνω.Ότι περισσεύει το αφαιρώ αν θέλω.

Βάζω πάνω στο φύλλο τη γέμιση.

Βάζω από πάνω και το άλλο φύλλο. Το βουτυρωνω και το χαράζω με το μαχαίρι.Ρίχνω με το χέρι λίγο γάλα πάνω στο φύλλο.

Το βάζω στο φούρνο στο πάνω κάτω στους 180 ° για μισή ώρα περίπου μέχρι να κοκκινίσει. Αν δούμε ότι δεν έχει ψηθεί το φύλλο από κάτω,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε λίγο ακόμα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share