Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Τα πιο ζουμερά και λαχταριστά μπιφτέκια με 3 μυστικά!

Γευστικότατα!

16 Νοεμβρίου 2019 11:10
Τα πιο ζουμερά και λαχταριστά μπιφτέκια με 3 μυστικά!

Τα πιο ζουμερά και λαχταριστά μπιφτέκια με 3 μυστικά!

Απίθανα μπιφτέκια με κύμινο και μάραθο!

Υλικά συνταγής:

  • 500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια της σούπας λάδι
  • ψωμί η φρυγανιά 100γρ
  • 1/2 κτγ μουστάρδα
  • 1/2κτγ κύμινο
  • 1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κτγ μπεκιν
  • 1 κτγ ξύδι
  • προαιρετικό 2 αυγά

Δείτε την εκτέλεση:

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

undefined

Η υπέροχη συνταγή της ημέρας με μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι! Θα τα φτιάχνετε συνέχεια μόλις τα δοκιμάσετε!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή στο Athensmagazine.gr:

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

Υλικά για 3 μερίδες:
1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανι!

Μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή θα τρως μπιφτέκια κάθε μέρα!

Μπιφτέκια λαχανικών συνταγή

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες) Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά. Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Εξαιρετική επιλογή για νηστεύοντες και χορτοφάγους. Χαμηλά σε θερμίδες, άνετα μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό (σε μικρή ποσότητα) κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.

Πανεύκολα μπιφτέκια με καρότο και μανιτάρια!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια από αυτή που σας παρουσιάζουμε! Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι να βάλετε ένα καλά τριμμένο καρότο μέσα στον κιμά που θα δώσει άλλη νοστιμιά!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

Συνταγή μπιφτέκια μανιτάρια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι (κόκκινο κατά προτίμηση)

1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα θρυμματισμένου ψωμιού ή 1/3 φλ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 φλ. τσαγιού γάλα

1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό ή 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. βούτυρο + 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα μανιταριών

2 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού

2 κ.γ. ντοματοπελτές ή κέτσαπ

1 κοφτό κ.γ. μουστάρδα

1 κοφτό κ.γ. σάλτσα Worcestershire

3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

230 γρ. φρέσκα λευκά ή καφέ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε καλά για 8-10 λ τουλάχιστον. Πλάθετε 8 μπιφτέκια, ιδίου μεγέθους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τη 1 κ.σ. βούτυρο με το λάδι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά, και τα διατηρείτε ζεστά.

Για τη σάλτσα μανιταριών: Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια, φτιάχνετε το ζωμό με το κύβο βοδινού, προσθέτετε το πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ, τη μουστάρδα και τη Worcestershire σος και να ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Το αφήνετε στην άκρη.

Ξαναβάζετε το ζεστό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτετε τις 3 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 4 λ περίπου, ανακατεύοντας συχνά, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν υπολείμματα των μπιφτεκιών για να ενισχύσουν τη γεύση τους. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ επιπλέον.

Στη συνέχεια πασπαλίζετε το αλεύρι πάνω από το μείγμα μανιταριών ανακατεύοντας διαρκώς για 1 λ ακόμα. Μετά αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το μείγμα ζωμού κρέας, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Για το σερβίρισμα: Μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια βάζετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι βυθίζοντάς τα μέσα στη σάλτσα και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 2 λ για να ζεσταθούν. Σερβίρετε ζεστά τα μπιφτέκια σας και τη σάλτσα τους με πουρέ πατάτας και προαιρετικά με πράσινα φασολάκια ή με πιλάφι.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share