Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τέλειες σαρδέλες ψητές στο φούρνο!

Φανταστική και ανάλαφρη συνταγή για το καλοκαίρι!

10 Ιουνίου 2019 14:48
Τέλειες σαρδέλες ψητές στο φούρνο!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Αυτή την φορά σας προτείνουμε τις τέλειες σαρδέλες ψητές στο φούρνο!

Υλικά:

1- 1 1/4 κιλό φρέσκιες µέτριες σαρδέλες, καθαρισµένες,


3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες,
6 κουταλιές ελαιόλαδο + 2 κουταλιές για άλειµµα,
½ φλ. χυµό λεµονιού + 1 κουταλάκι ψιλό ξύσµα,
1/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
2 κουταλιές πολύ ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και βάζετε µέσα να ζεσταθεί καλά ένα µεγάλο ταψί, που να παίρνει τις σαρδέλες σε µια στρώση.

Βήμα 2 Στο µεταξύ, ανακατεύετε µε πιρούνι σε ένα µπολ τα σκόρδα µε το λάδι, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το κρασί, το µαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά, βγάζετε το ταψί (προσεχτικά, µε γάντι) και το λαδώνετε µε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο.

Βήμα 3Βάζετε µέσα τις σαρδέλες σε µια στρώση και ρίχνετε από πάνω οµοιόµορφα το µίγµα του λεµονιού.

Βήμα 4Τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 περίπου λεπτά.

Λαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού!

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά. Δείτε μια λαχταριστ συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού!

Υλικά

500 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πακέτο γαλέτα
2 κ. σούπας κουάκερ
4 φύλλα δυόσμου
μαϊντανός
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Ελαιόλαδο
Για τη σως γιαουρτιού

2 κεσεδάκια γιαούρτι
Άνηθο
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και από τη γαλέτα χρησιμοποιούμε το 1 φλιτζάνι. Επίσης στο μίγμα βάζουμε μόνο το ένα αυγό, το άλλο είναι για το πανάρισμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου. Η συνοδευτική σως φτιάχνεται ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share