Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Τρώμε στα τέσσερα καλύτερα ethnic μαγαζιά της Αθήνας

Γευστικές περιπλανήσεις στην καρδιά της πρωτεύουσας

16 Απριλίου 2024 15:46
Τρώμε στα τέσσερα καλύτερα ethnic μαγαζιά της Αθήνας
Από Λίνα Σιμοπούλου

Είτε είσαι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας, είτε προτιμάς τις πιο ανατολίτικες γεύσεις, η Αθήνα σίγουρα έχει να σου προσφέρει πολλά. Κυρίως ένα γαστρονομικό ταξίδι, όπου θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μια ευρεία γκάμα νέων γεύσεων και αρωμάτων, που ποτέ δεν είχες φανταστεί.

Σήμερα, στο Athens Magazine θα φάμε μαζί σε τέσσερα κορυφαία ethnic εστιατόρια της πρωτεύουσας, που αναδεικνύουν περίτρανα την ποικιλία αλλά και την πλούσια γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Dosirak

Το Dosirak συνιστά έναν επίγειο παράδεισο κορεάτικου φαγητού, που με τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητά του σαγηνεύει αποδεδειγμένα τους επισκέπτες του. Τοποθετημένο στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, το εστιατόριο με τη μοντέρνα, urban διακόσμηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, συνιστά ένα πραγματικά καλό δείγμα κορεάτικης γαστρονομίας. Εδώ θα δοκιμάσεις το Teriyaki Sakana (τηγανητό φιλέτο σολομού με σάλτσα teriyaki που σερβίρεται με σαλάτα) αλλά και τα Nengmyun, τα νόστιμα κορεάτικα νουντλς φαγόπυρου σε κρύο ζωμό βοείου κρέατος. Και θα μας θυμηθείς!

T: Βουλής 33, Αθήνα

View this post on Instagram

A post shared by Dosirak (@dosirak_athens)

Noodle Bar

Συνταγή που πετυχαίνει δε χαλάει λένε. Και έχουν δίκιο. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα 3 μαγαζιά της πρωτεύουσας με την ονομασία Noodle Bar, που αποτελούν καιρό τώρα τον απόλυτο προορισμό για κάθε sushi lover που σέβεται τον εαυτό του. Και η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια που πηγαίνουμε, λίγες είναι οι επιλογές του καταλόγου που δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα, με πρωταγωνιστή τι άλλο; Το σούσι! Ωστόσο, εδώ θα βρεις και εξαιρετικά bao buns, λαχταριστές σούπες (δοκίμασε αυτήν με τα γεμιστά wontons με χοιρινό κιμά & τα φρέσκα κρεμμυδάκια) και φυσικά πολλά υποσχόμενα noodles.

T: Απόλλωνος 11, Αθήνα & Γεωρ. Παπανδρέου 31, Ζωγράφου & Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα

Mamacita

Τρίτη στάση το Mamacita, ή αλλιώς ένα ταξίδι στο Μεξικό, με μια βόλτα στην Αθήνα. Για την ακρίβεια με δύο βόλτες, αφού και αυτό το μαγαζί το συναντάμε σε δύο διευθύνσεις, μια στο Σύνταγμα και μια στο Χαλάνδρι. Και στις δύο όμως, το φαγητό αποτελεί μια πανδαισία από αρώματα και γεύσεις του Μεξικού, που συναντιούνται με μια σύγχρονη νότα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Όπως ακριβώς σε κερδίζει και η μεξικάνικη διακόσμησή του. Όταν βρεθείς στο Mamacita, μην παραλείψεις να παραγγείλεις το Quesadillas BBQ Κοτόπουλο (τραγανή tortilla από αλέυρι με κοτόπουλο, cheddar, guacamole, pico de gallo & sour cream) ή τα εξαιρετικά Vegeterian Burritos με crema de frijoles & cheddar.

T: Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα & Λ.Πεντέλης 1, Χαλάνδρι

Tanpopo

Το δημοφιλές μαγαζί που πήρε το όνομά του από τη φερώνυμη ιαπωνική ταινία του 1985, ανήκει στον Σωτήρη Κοντιζά και λέγεται πως με κάθε μπουκιά που προσφέρει στον επισκέπτη του δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Το ντιζαϊνάτο και απόλυτα κοσψό μαγαζί Tanpopo το συναντήσαμε στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Ευριπίδου και εννοείται ότι μας κέντρισε το ενδιαφέρον να καθίσουμε και να απολαύσουμε κάτι από το μενού του. Τώρα, είμαστε σε θέση να σου προτείνουμε το εξαιρετικό Tantan Popo Mazemen με φιστίκι αράπικο, κινέζικο λάχανο και chili crisp και εννοείται το γευστικότατο Torikotsu ράμεν, με ζωμό από χοιρινό και κοτόπουλο, λεπτές φέτες χοιρινού, λεντινούλα τουρσί και αυγό.

T: Αριστείδου 1 και Ευριπίδου 2, Αθήνα

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share