Σε ποιες διευθύνσεις τρώμε τα καλύτερα σιροπιαστά στην Αθήνα;
Άρωμα Ανατολής σε 3 αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία
Κακά τα ψέματα, τα σιροπιαστά γλυκά αποτελούν σήμα κατατεθέν για τη χώρα μας, αφού με την εκλεκτή γεύση και τα αρώματά τους δίνουν τη δική τους ανατολίτικη πινελιά στα γιορτινά και όχι μόνο, ελληνικά τραπέζια.
Οι πληθωρικοί μπακλαβάδες, τα μοσχομυριστά γαλακτομπούρεκα και τα μπαμπάτσικα κανταΐφια είναι μόνο μερικές από τις τόσες επιλογές του είδους, που εμπλουτίζουν τη γλυκιά μας παράδοση και, αν μη τι άλλο, βρίσκονται σε αρκετά μέρη της πρωτεύουσας.
Σήμερα, το Athens Magazine σε ξεναγεί σε τρεις μοναδικές αθηναϊκές διευθύνσεις, που έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίους προορισμούς σιροπιαστών στην Αθήνα. Με χαρακτηριστικά την υψηλή ποιότητα, την παράδοση και την πλούσια ποικιλία, αυτά τα μαγαζιά υπόσχονται μια γευστική απόλαυση που θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη κάθε επισκέπτη.
Χατζής
Ο Χατζής ξεκίνησε να φτιάχνει υπέροχα σιροπιαστά ήδη από το 1908 και μέχρι σήμερα, με τα 2 καταστήματά του στην Αθήνα και άλλα 2 στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται σίγουρα στα πιο must-visit σημεία της πόλης. Με παραδοσιακές συνταγές, που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και συγχρόνως μια ανανεωμένη γεύση, που καλύπτει όλα τα γούστα και τις ανάγκες, πρόκειται για έναν αγαπημένο προορισμό για γλυκές, σιροπιαστές απολαύσεις. Στα συν, η τεράστια ποικιλία του, που ξεκινά από χανούμ μπουρέκ και κιουνεφέ και φτάνει μέχρι τουλούμπα και σαραγλί με σοκολάτα, όλα πεντανόστιμα και αυθεντικά!
Τοποθεσίες: Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα | 25ης Μαρτίου 27, Ν. Σμύρνη
View this post on Instagram
Κοσμικόν
Το Κοσμικόν, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και χρόνια τώρα αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των σιροπιαστών, και όχι μόνο. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα 6 καταστήματα που μετρά στην πρωτεύουσα, τα οποία θα σου προσφέρουν μοναδικά σιροπιαστά, που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα αλλά και την πλούσια γεύση τους. Λένε πως δεν υπάρχει πιο νόστιμος μπακλαβάς στην πόλη, πράγμα που ισχύει για όποια από τις δυο του εκδοχές κι αν επιλέξεις (με καρύδι ή με αμύγδαλο). Μην παραλείψεις όμως να δοκιμάσεις και το ραβανί, το γαλακτομπούρεκο αλλά και το τρομερό κανταΐφι του Κοσμικόν. Θα μας θυμηθείς!
Τοποθεσίες: Λεωφ. Ιωνίας 104, Aγ. Νικόλαος | Χρυσοστόμου Σμύρνης 69, Aγ. Ελευθέριος || Αγ. Αλεξάνδρου 102 & Ζησιμοπούλου, Π. Φάληρο | Ιερά Οδός 335, Αγ. Μαρίνα | Πλατεία Βάσως Κατράκη 6, Γλυφάδα | Χαλανδρίου 34, Αγ. Παρασκευή
View this post on Instagram
Γαλυφιαννάκης
Με 5 καταστήματα στην Αθήνα και άλλα 4 σε όλη την Αττική, ο Γαλυφιαννάκης κάνει πράξη αυτό που πρεσβεύει «την εξέλιξη της ζαχαροπλαστικής τέχνης, με αγάπη και φαντασία για κάθε γλυκιά δημιουργία». Πρόκειται για ένα ακόμα ιστορικό μαγαζί που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και κρατάει την παράδοση μέχρι σήμερα. Εδώ θα γευτείς παραδοσιακές συνταγές με τα πιο ποιοτικά υλικά, και κυρίως το πεντανόστιμο και διάσημο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι, που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Εξαιρετικές επιλογές συνιστούν ακόμη ο λαχταριστός μπακλαβάς,η έντονη πορτοκαλόπιτα αλλά και το σαραγλί, που λιώνει στο στόμα.
Τοποθεσίες: Λεωφ. Μεσογείων 398, Αγ. Παρασκευή | Κάλβου 93, Νέα Ιωνία | Χειμάρας 10, Βύρωνας | Ευφρονίου 60, Αθήνα | Κολοκοτρώνη 15, Χαλάνδρι
View this post on Instagram