Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Οι 4 καλύτερες βόλτες για περπάτημα στην Αθήνα την άνοιξη

Ιδανικές διαδρομές για να εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα την πιο ωραία εποχή του χρόνου

8 Απριλίου 2024 09:58
Οι 4 καλύτερες βόλτες για περπάτημα στην Αθήνα την άνοιξη
Από Λίνα Σιμοπούλου

Η άνοιξη, για να μην πούμε το καλοκαίρι, είναι πλέον πιο παρούσα από ποτέ, την ίδια στιγμή που η πόλη μας γίνεται ακόμη πιο μαγευτική κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Και καθώς η αγαπημένη πρωτεύουσα δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει τόσο τους ντόπιους όσο και τους αμέτρητους επισκέπτες της, είναι γεγονός πως μας προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για μια αξέχαστη βόλτα, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Στο Athens Magazine βολτάρουμε μαζί στις 4 καλύτερες διαδρομές για περπάτημα στην Αθήνα, απολαμβάνοντας την άνοιξη, τα εξαιρετικά τοπία και την πλούσια ιστορία της πόλης.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Για πολλούς, πρόκειται για τον πιο γοητευτικό πεζόδρομο της Αθήνας. Το σίγουρο είναι πάντως, πως αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για περπάτημα, τόσο ο ίδιος ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όσο και φυσική συνέχειά του, η Αποστόλου Παύλου. Και λογικό, αφού μιλάμε για τη διαδρομή που δίνει την ευκαιρία σε κάθε περιπατητή να απολαύσει την άνοιξη και τον καλό καιρό με φόντο την εκπληκτική θέα της Ακρόπολης. Στο δρόμο θα βρει κανείς πολλές καφετέριες, εστιατόρια, πλανόδιους καθώς και καλλιτέχνες του δρόμου που μας μαγεύουν με τις μουσικές τους.

Φιλοπάππου

Χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ, συνεχίζουμε τη βόλτα μας προς τον ξακουστό λόφο του Φιλοπάππου, ακόμη έναν από τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, που ενδείκνυται για μια μεγαλύτερη, μοναδική διαδρομή μέσα στο καταπράσινο τοπίο, με τα ψηλά δέντρα και το πλακόστρωτο. Πρόκειται για σημείο αναφοράς για όλους τους λάτρεις της Αθήνας, αφού στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το διάσημο, μεγαλοπρεπές μνημείο, το οποίο διατηρεί ζωντανό το όνομά του Φιλοπάππου εδώ και είκοσι αιώνες. Επιπλέον, ο λόφος του Φιλοπάππου εκτός από τη μοναδική θέα που προσφέρει, διαθέτει και πολλά σημεία για πικνίκ, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

View this post on Instagram

A post shared by @bezcennepodroze_blog

Πλάκα & Αναφιώτικα

Περνάμε στην πιο γραφική, παραδοσιακή περιοχή της Αθήνας, αυτή της Πλάκας που αδιαμφισβήτητα συνιστά έναν ιδανικό προορισμό για μια χαλαρωτική βόλτα την άνοιξη στην πόλη. Από εκεί μπορεί κανείς να ανέβει και προς τα Αναφιώτικα, την αγαπημένη γειτονιά των τουριστών, αφού το μέρος θυμίζει μικρογραφία κάποιου πανέμορφου ελληνικού νησιού. Με τα ασβεστωμένα σπίτια, τα στενά δρομάκια, τα πολύχρωμα λουλούδια που μοσχοβολούν καλοκαίρι και μια εκπληκτική θέα στην πόλη της Αθήνας, τι άλλο να ζητήσει κανείς για μια βόλτα μια ανάσα από το κέντρο της πρωτεύουσας;

Παραλιακή

Το μόνο που μας λείπει τώρα είναι μια βόλτα με θέα στη θάλασσα, μέσα από μια διαδρομή με αφετηρία το Δέλτα του Φαλήρου και τερματισμό μέχρι και τη Βούλα. Ο λόγος για την Παραλιακή, μια κυριολεκτικά μοναδική ευκαιρία να χαρούμε τον ήλιο, το ηλιοβασίλεμα και το απέραντο γαλάζιο περπατώντας κατά μήκος της παραλίας. Από τα πιο όμορφα κομμάτια της βόλτας είναι ο Φλοίσβος με τη Μαρίνα ενώ αν κουραστούμε, η περιοχή προσφέρει και μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και καφετέριες για να κάνουμε μια στάση.

View this post on Instagram

A post shared by @jojoulinaki

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share