Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Δράση & περιπέτεια στην Αθήνα: Τα πιο συναρπαστικά Escape Rooms για να επισκεφτείς

Ανακαλύπτουμε την πόλη μέσα από τα πιο μυστηριώδη δωμάτια

22 Μαρτίου 2024 11:17
Δράση & περιπέτεια στην Αθήνα: Τα πιο συναρπαστικά Escape Rooms για να επισκεφτείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για αυτούς που αναζητούν το απόλυτο μυστήριο, μια συναρπαστική περιπέτεια με τους φίλους τους ή απλώς είναι λάτρεις της αδρεναλίνης, τα Escape Rooms συνιστούν την ιδανική δραστηριότητα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν.

Στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και έχουν ολοφάνερα κατακτήσει τις καρδιές των επισκεπτών τους, με την τάση να κερδίζει όλο και περισσότερους fans.

Το Athens Magazine σου προτείνει 4 συναρπαστικά escape rooms στην πρωτεύουσα, κάθε ένα από τα οποία είναι σίγουρα πως θα σου προσφέρει μια μοναδική πρόκληση και εμπειρία που αξίζει να ζήσεις με την παρέα σου.

Paradox Project / H Έπαυλη

Μια αναπάντεχη πρόσκληση. Ένας μακρινός συγγενής, που έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής, επανεμφανίζεται. Καθώς διαισθάνεται ότι ένοχες εκκρεμότητες τον κατατρέχουν, σε καλεί στην έπαυλή του, για να μοιραστεί μαζί σου ένα μυστικό, το οποίο έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν και τα τυχοδιωκτικά χρόνια του στην Αφρική…Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τη πικρή αλήθεια;

Ξεχάστε τα συνηθισμένα, καθώς το Paradox Project θα σας μεταφέρει σε έναν ξεχωριστό κόσμο γεμάτο μυστήριο και προκλήσεις που θα σας συναρπάσουν. Το εν λόγω project διαθέτει στην ουσία τρία δωμάτια (την Έπαυλη, το Βιβλιοπωλείο και το Ωδείο), τα οποία εκτείνονται σε χώρους μεγαλύτερους των 120 τ.μ. και έχουν διάρκεια περίπου τρεις ώρες το καθένα. Έχει, μάλιστα, διακριθεί ως το #70 καλύτερο Escape Room στον Κόσμο στα TERPECAs 2019 & το #103 στα TERPECAs 2020.

Στο δωμάτιο «Έπαυλη» συγκεκριμένα σε περιμένουν ποικίλοι γρίφοι που πρέπει να λυθούν, μέσα σε μία ωραία πλοκή και την ανάλογη ατμόσφαιρα. Όλα αυτά με την υπόσχεση ότι οι σκέψεις σου θα δοκιμαστούν σε κάθε γωνιά αυτού του δωματίου.

T: Χαροκόπου 93 & Ελ. Βενιζέλου (Θησέως), Καλλιθέα

Coven Escape Rooms / Woman in Black

Οι κάτοικοι στο χωριό του Grithin Gifford είναι αφιλόξενοι απέναντι σε κάθε ξένο. Ειδικότερα σε κάποιον δικηγόρο απεσταλμένο από το Λονδίνο με σκοπό να βρει την διαθήκη της τελευταίας ένοικου του παλαιού αρχοντικού πέρα από το δρόμο με τα έλη. Για όσο αυτό το μέρος στέκεται εκεί και σαπίζει μόνο του δεν την έχει δει κανείς. Εκείνη την γυναίκα ντυμένη στα μαύρα . Εκείνη την μορφή που σκορπάει τον θάνατο. Δεν την έχει δει κανείς. Μέχρι σήμερα…

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου; Ιδίως εκείνον που σου δημιουργεί η τρομακτική μορφή της γυναίκας με τα μαύρα, όσο εξελίσσεται το παιχνίδι;

Το «Woman in Black» σας βυθίζει σε έναν κόσμο τρόμου και μυστηρίου, μέσα σε ένα δωμάτιο υψηλών προδιαγραφών με ακραία σκηνικά και εφέ, που υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει. Σε αυτή την ταινία τρόμου η επιβίωση εξαρτάται από την ψυχραιμία αλλά και τη συνεργασία με την ομάδα σας.

T: Σαπφούς 143, Καλλιθέα

Last Wish / Omerta

1959: Ο Λόρδος Bryndt με τη σύζυγό του Monica Fletcher και τον επτάχρονο γιο τους Jack καταφθάνουν από την επαρχία Brownhill στο Great Harwood και αποφασίζουν να χτίσουν ένα πανδοχείο, το διάσημο «Golden Key».

1972: Οι γονείς του ενήλικου πλέον Jack αγνοούνται. Ο ίδιος επιστρέφει εσπευσμένα από το Λονδίνο όπου σπούδαζε. Κανένα ίχνος τους δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα. Το μόνο που βρέθηκε είναι η φράση: «όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια» γραμμένη με αίμα σε έναν καθρέπτη. Ο Jack απογοητευμένος με τις αρμόδιες αρχές του Great Harwood αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και διψασμένος για την αλήθεια, προσλαμβάνει εσάς για να αναζητήσετε τους πολυαγαπημένους του γονείς.
Η υπόθεση δύσκολη και τα στοιχεία άφαντα. Θα τα καταφέρετε;

Ναι, είναι αλήθεια: εάν αναζητάτε μια πραγματική πρόκληση, τότε το «Omerta» είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ένα ιδιαίτερο δωμάτιο, με προσοχή στη λεπτομέρεια και αντικείμενα που σε μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, προσκαλεί εσένα και την παρέα σου να λύσετε τους δύσκολους γρίφους, με προσοχή και καλή συνεργασία. Με την κονσεπτική μουσική του, το σασπένς και την ατμοσφαιρική του αύρα, αυτό το escape room θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

T: Μάχης Αναλάτου 87, Νέος Κόσμος

CLOCK Escape Rooms / Rebellion

Το γράμμα δεν άφηνε περιθώρια… «Βασιλιά Έρικ, σε 7 φεγγάρια μια μικρή ομάδα γενναίων πολεμιστών πρέπει να βρίσκεται στη Ντοράρ… Μην αντισταθούν… Ο δρόμος για τη διατήρηση της ισορροπίας του παλιού κόσμου ξεκινάει από τα μπουντρούμια». Θα καταφέρετε να βοηθήσετε την Ανταρσία να ανατρέψει τον Γκρίμπαρ και τα παρανοϊκά σχέδια του;

Με ένα ιδιαίτερο concept που αποτυπώνει εξαιρετικά την αίσθηση του παρελθόντος, αυτό το escape room με τα λεπτομερή, εντυπωσιακά σκηνικά του, συνδυάζει την ιστορία με τη δράση για μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό.

Εμπόδια, απρόβλεπτες εκπλήξεις, πρωτότυποι γρίφοι αλλά και γέλιο ολοκληρώνουν την τόσο ξεχωριστή εμπειρία του «Rebellion», του δωματίου που θα σε συναρπάσει.

T: Δωριέων 7 & Λαγκαδά, Αγία Παρασκευή

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share