Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

5+1: Τα πιο in στέκια για να απολαύσετε το πιο λαχταριστό brunch

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

21 Απριλίου 2024 10:42
5+1: Τα πιο in στέκια για να απολαύσετε το πιο λαχταριστό brunch
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός ότι το brunch έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα μας είναι γεμάτη υπέροχες προτάσεις που ακροβολίζονται σε όλες τις περιοχές. Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές. Παράλληλα δείτε και τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε το πιο ωραίο burger της Αθήνας.

Oh mama

Υγιεινές αλλά και μερακλήδικες επιλογές έχει το μενού του Oh mama, ικανοποιώντας τους ουρανίσκους και των πιο απαιτητικών. Τα σαββατοκύριακα γίνεται ένας μικρός χαμός, αλλά η αναμονή αξίζει. Η «μαμά» της Γλυφάδας στρώνει τραπέζι και σερβίρει από αυγά μέχρι burgers.

Info: Κύπρου 48, Γλυφάδα 166 74

Oh mama

Belle Epoque

Χωμένο στον ήσυχο πεζόδρομο της Αριστοτέλους, μόλις 2 βήματα από την πλατεία Κοραή και το Δημοτικό θέατρο, συναντάμε το Mπελ Επόκ, ένα μαγαζί που με την vintage αισθητική του και τις 60s διακοσμητικές του επιρροές, μας ταξιδεύει στον χρόνο!

Ένας χώρος χαρούμενος και φωτεινός, με ιδιαίτερες πινελιές (το ασπρόμαυρο πλακάκι στο πάτωμα, το αίθριο) που έχει γίνει αγαπημένο στέκι χάρη στο φημισμένο του, λαχταριστό, all day brunch menu, τα δροσιστικά cocktails του (επίσης all day!) και τον εκλεκτό του καφέ (με χαμηλή οξύτητα και χαρμάνια πλούσια σε γεύση και αρώματα). Όλα αυτά, υπό τους ήχους ψαγμένων μουσικών επιλογών που μας μεταφέρουν στην «Ωραία Εποχή».

Info: Αριστοτέλους 10, Τ. 210 429 7300

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

Rocambolesco

Όταν ένα μαγαζί συνδυάζει handmade Gelato & νόστιμο Brunch μενού, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος! Η αγαπημένη άφιξη στη δημοφιλή περατζάδα της Μαρίνας Ζέας, αν και μετράει λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα αγαπημένα στέκια Πειραιωτών και μη, με ατού το χειροποίητο αυθεντικό gelato και το λαχταριστό all day μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Γιώργος Μακρής.

Όλα αυτά σε έναν περιποιημένο χώρο, περιτριγυρισμένο από λουλούδια, με τραπεζάκια έξω και θέα στη μαρίνα! Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την χειροποίητη πίτσα και τη σαλάτα με προσούτο, και, φυσικά, μία από τις αμέτρητες γεύσεις gelato!

Info: Μαρίνα Ζέας, Τ. 210 452 3779

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

Monsieur Cannibale

Σε έναν θεατράλε χώρο με έντονες αναφορές σε τσίρκο, "δυνατά" χρώματα, ατμοσφαιρικό φωτισμό και vintage σκηνικό, αποτέλεσμα του ταλέντου και της φαντασίας του γνωστού στον χώρο Αλέξανδρου Πετράκη, στεγάζεται εδώ και λίγους μήνες το καινούριο Monsieur Cannibale, κάνοντας upgrade στις επιλογές της περιοχής.

Πρόκειται για μια κομψή μπρασερί που έχει ήδη γίνει γνωστή στην πόλη, τόσο για τα λίγα αλλά φινετσάτα πιάτα που σερβίρει όσο και για το κομμάτι του bar με ιδιαίτερη μνεία να αξίζει στην εμπνευσμένη signature cocktail list.

Info: Πλ. Προφήτου Ηλία 2, Αθήνα 116 35

Monsieur Cannibale

Odori

Γεύσεις από Ιταλία υπόσχεται (και φυσικά πραγματοποιεί) το brunch menu της αγαπημένης βερμουτερίας, που εδώ και λίγες εβδομάδες χτίζει τον δικό του... κυριακάτικο μύθο. Ortilana με μοτσαρέλα, ψητές μελιτζάνες και ρόκα & Italian benedict με prosciutto και pesto hollandaise από τις πιο δυνατές επιλογές.

Info: Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 21 0331 4674

Odori brunch

Zampano

Το Κυριακάτικο Brunch του Zampanó έχει επιστρέψει, με ανανεωμένο μενού και με ζωντανή jazz από τους αγαπημένους Manouchedrome. Στο ισόγειο του City Circus, του εντυπωσιακού hostel που έχει πιάσει ένα νεοκλασικό στην καρδιά της πόλης, έχει φτάσει το Zampanó για να δώσει άδεια και στους Αθηναίους να γίνουν μέλη του πιο ντιζαϊνάτου και φιλόξενου τσίρκου.

Info: Σαρρή 18, Ψυρρή

Zampano brunch

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share