Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

To καλύτερο αποκριάτικο πάρτι φέτος θα γίνει στο Black Duck!

20 Φεβρουαρίου 2017
To καλύτερο αποκριάτικο πάρτι φέτος θα γίνει στο Black Duck!

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

Tέχνη και αισθητική είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φιλόξενου πολυχώρου τεχνών του γνωστού Black Duck Multiplarte στο κέντρο της Αθήνας, συνδυαστικά φυσικά με καφέ, ποτό, φαγητό και τη γκαλερί. Η μαύρη πάπια οργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικές βραδιές,θεατρικές παραστάσεις ενώ αυτή τη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ετοιμάζει κάτι ιδιαίτερα special! Ένα ξεχωριστό event με ανέμελη διάθεση, όρεξη για χορό, κέφι, εμπνευσμένη αμφίεση και εξαιρετική live μουσική από τους Black Ducklings! Οι Black Ducklings θα εμφανιστούν στον πολυχώρο και μας προσκαλούν να «μασκαρευτούμε» με τρελά ρούχα για να τιμήσουμε το έθιμο της αποκριάς και να διασκεδάσουμε!

The Black Duck Multiplarte proudly presents...Black Ducklings!

Οι Black Ducklings, είναι η in house μπάντα του Black Duck, ένα μουσικό σχήμα από καλλιτέχνες της μουσικής και του θεάτρου. Τρία από τα βασικά μέλη είναι η σοπράνο Λητώ Μεσσίνη, η μεσόφωνος μαέστρος Χριστίνα Καραμαλτίδου και ο ηθοποιός- σκηνοθέτης- τραγουδιστής Λευτέρης Χαρέλλης. Πραγματοποιούν τις εμφανίσεις τους, ως επί το πλείστον, στο χώρο του Black Duck Multiparte και του Black Duck Garden, αλλά και σε άλλους συναυλιακούς χώρους, με στόχο μέσω της δουλειάς τους, την ψυχαγωγία του κοινού με διασκευές γνωστών τραγουδιών από μια μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου που ξεκινάει από κλασσικές συνθέσεις και φτάνει ως τα όρια του ελαφρολαϊκού τραγουδιού! Οπερέτες, ελληνική επιθεώρηση και κινηματογράφος,τζαζ μελωδίες, swing και rock’n’roll, latin ρυθμοί και ρετρό συνθέτουν ένα πολυμορφικό τραγουδιστικό σύνολο που φρεσκάρει αναμνήσεις άλλων εποχών με πολύ όρεξη για δημιουργία!

Let’s twist again, λοιπόν!

Εμείς συναντήσαμε τα μέλη της μπάντας και δεν χάσαμε την ευκαιρία τόσο να τους γνωρίσουμε όσο και να μάθουμε τι συμβαίνει στα lives του Black Duck!

1.Πείτε μας αρχικά, λίγα λόγια για τον καθένα.

Η Χριστίνα είναι μεσόφωνος, καθηγήτρια μουσικής, μαέστρος. Το γήινο στοιχείο στην ομάδα μας. Η Λητώ, ως αέρινο στοιχείο, υψίφωνος, κινείται στο χώρο της όπερας και του μουσικού θεάτρου. Ο Λευτέρης, ηθοποιός/περφόρμερ, ασχολείται με το θέατρο, τη μουσική και τις κατασκευές. Το εξωγήινο στοιχείο που είναι απαραίτητο για την ισορροπία κάθε σχήματος…


2.Πότε και πως ξεκίνησε η δημιουργία της μπάντας;

Η μπάντα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 με αφορμή ένα event που ήθελε να διοργανώσει η Ντόρα Ρίζου στον όμορφο κήπο του Black Duck Garden. O Λευτέρης, που ήδη συνεργαζόταν μαζί τους, μας κάλεσε να ενώσουμε τις φωνές μας κι έτσι κάπως ξεκινήσαμε….


3.Πως θα χαρακτηρίζατε τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ σας;

Η σχέση μας είναι ό,τι να’ναι! Οι πρόβες μας -πάντα απρόβλεπτες!- είτε καταλήγουν σε καφέδες είτε σε μεταμεσονύκτια τζαμαρίσματα. Ο καθένας φέρνει στο σχήμα τη δική του παλαβομάρα και ως δια μαγείας αυτό με κάποιον τρόπο λειτουργεί. Είμαστε συνεπείς στην τρέλα μας, αλλά και συνεπείς παρά την τρέλα μας!


4.Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;

Ό,τι υπάρχει, κυκλοφορεί και μας συγκινεί, μας επηρεάζει.


5.Πως θα χαρακτηρίζατε το ρεπερτόριο σας;

Είναι μία μουσική μπουγάδα!


6.Πως έχει εξελιχθεί, θεωρείτε η μουσική σας από τότε που αρχίσατε να παίζετε μαζί;

Το σχήμα μας δρα ως ένα πεδίο όπου μπορούμε να πειραματιστούμε με τις φωνές, τους ήχους, τα άλλα όργανα. Σιγά σιγά γινόμαστε όλο και πιο θαρραλέοι και αυτό μας εξελίσσει και επαγγελματικά και προσωπικά.


7.Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή τη παράσταση σας;

Η διάθεσή μας, οι εκπλήξεις του ρεπερτορίου και η αίσθηση οικειότητας και ομαδικότητας που εμπνέει η ‘’φωλιά της πάπιας’’.


8.Ποιος θεωρείται ότι είναι ο ρόλος του internet στη μουσική;

Το ίντερνετ είναι ένα χρήσιμο, και απαραίτητο πια, εργαλείο , τόσο για την συλλογή υλικού και πληροφοριών όσο και γα την προώθηση της δουλειάς μας.


9.Τι να περιμένουμε στo live της Παρασκευής 24/02 και γενικά στα lives του Black Duck;

Ελπίζουμε να μην περιμένετε να τελειώσουν γρήγορα (γέλια) !


10.Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;

Τα live στο Black Duck -και όπου αλλού μας ζητηθεί- συνεχίζουν. Θα θέλαμε με τον καιρό αυτό που κάνουμε να πάρει μία πιο θεατρική μορφή.

Info

Χρήστου Λαδά, 9α, Αθήνα, τηλ: 2103234760, [email protected], www.blackduck.gr

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γεύσεις από Κολομβία, Μεξικό και Βενεζουέλα μέχρι φαγητό της γιαγιάς: 10 νέα και παλιά εστιατόρια της Αθήνας που αξίζει να πας αυτή τη στιγμή!

Στα καλύτερα του Χαλανδρίου: 10+1 υπέροχα στέκια για ποτό, καφέ και φαγητό που πρέπει να επισκεφθείς!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share