Μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες και πανσέτες - Το υλικό που θα απογειώσει τη γεύση
Θα σας τρέχουν τα σάλια!
Ζουμερές πανσέτες ή χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μυρωδικά, που θα ψήσετε στο BBQ και θα σερβίρετε παρέα με παγωμένη μπύρα, για να πιουν όλοι στην υγειά του ψήστη! Με την ευκαιρία, δείτε εδώ τα κορυφαία μυστικά των ειδικών για τις πιο ζουμερές μπριζόλες στον φούρνο.
Υλικά
- Χοιρινές μπριζόλες ή πανσέτες
- αλάτι,πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο γλυκό
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 3 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
- ηλιέλαιο
- μουστάρδα
Εκτέλεση
Για 1 κιλό κρέας βάζουμε μία κουταλία της σούπας αλάτι.τα άλλα μπαχρικά κατα τη κρίση μας.
Προσθέτουμε και σκόρδο, κρεμμύδι πολτοποιημένα μέσα, 2-3 κουταλιές μουστάρδα και ηλιέλαιο γύρω στα 500γρ.
Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 12-13 ώρες περίπου.
Τα παίρνουμε την άλλη μέρα και τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου.
Το μυστικό με το αλουμινόχαρτο μετά το ψήσιμο του κρέατος για ασυναγώνιστη γεύση
Το ψήσιμο της μπριζόλας δεν είναι απλή διαδικασία. Χρειάζονται κάποια κόλπα που πρέπει να εφαρμόζετε κάθε φορά που μαγειρεύετε αυτό το κρέας. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για το σωστό μαγείρεμα της μπριζόλας πριν το ψήσιμο.
Ανάπαυση του κρέατος, μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά
Η ανάπαυση είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να βγει η μπριζόλα μας ζουμερή, στην κάθε της μπουκιά.
Αυτό που κάνουμε είναι, μόλις βγάλουμε την μπριζόλα από τη φωτιά την τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία της για 6-7 περίπου λεπτά.
Για τα πρώτα 2 λεπτά η θερμοκρασία της μπριζόλας συνεχίζει να ανεβαίνει και στη συνέχεια αρχίζει να πέφτει σταδιακά. Η ιστοί του κρέατος συστέλονται και κρατάνε μέσα όλους τους χυμούς και έτσι το κρέας θα παραμείνει ζουμερό, εύγευστο και μαλακό.
Σκληρό κρέας τέλος! Αυτά είναι τα 6 μυστικά μαγειρικής για να λιώνει στο στόμα σαν λουκούμι
Όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση που μαγειρέψαμε λάθος το κρέας και βγήκε σκληρό σαν λάστιχο. Για αυτό υπάρχουν τα μαγειρικά κόλπα για να βγαίνει πάντα το κρέας μαλακό σαν λουκούμι.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πήρε 2 διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα το κάνετε συνέχεια
Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και άλλα, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα.
Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.
Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μαγείρεμα, για να γίνει μαλακό το κρέας, ανάλογα με τον χρόνο σας και τον τρόπο που σκοπεύετε να το μαγειρέψετε:
Κρέας: Τα 6 μυστικά που θα το κάνουν σαν λουκούμι
- Πριν το μαγειρέψετε βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί, και φτιάξτε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
- Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα παραπάνω, μπορείτε να το αλείψετε με ακτινίδιο και να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.
- Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού το πλύνετε, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.
- Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.
- Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.
- Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.