Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Μπανανένιο γλυκο ψυγείου με σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'

Γευστική απόλαυση

20 Μαρτίου 2023 09:03
Μπανανένιο γλυκο ψυγείου με σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα. Ένας συνδυασμός που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπισκοτόπιτα με πραλίνα.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  • 1 συσκευασία μόρφατ
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 4 μπανάνες, ώριμες, μεσαίου μεγέθους
  • 100 γρ. τρούφα
  • 1 κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ζαχαρούχο γάλα με τη μόρφατ, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί.
  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα μπισκότα και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (για 2 ώρες).
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με την τριμμένη σοκολάτα.
  • Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Μπανανένιο γλυκο ψυγείου με σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'

Πηγή: gastronomos.gr

Εναλλακτικό μιλφέιγ: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κρακεράκια έτοιμο σε 5'

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, σαντιγύ, κρακεράκια και κανέλα για πασπάλισμα. Πρόκειται για μια εναλλακτική εκδοχή του καλασικού μιλφέιγ που θα λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μους με λεμόνι.

Υλικά Συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 3 κουτιά* ζαχαρούχο γάλα
  • 8 κουτιά νερό
  • 1 άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 1 Garni (φυτική σαντιγί) μαζί με το γάλα που υποδεικνύει η συσκευασία του
  • 4 πακέτα κριμ κράκερς κόκκινα
  • 1 πακέτο βιτάμ
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα και τριμμένα κριμ κράκερς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου και 1 ½ κουτί νερό. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο αραιωμένο, μαζί με το βιτάμ και τις βανίλιες και πριν φουσκώσουν προσθέτετε το μίγμα αλευριού-αραβοσίτου. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε απ' τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους. Ανακατεύετε και πάλι. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά να κοχλάσει.
  • Στρώνετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου μια στρώση κριμ κράκερς. Ρίχνετε πάνω μια δόση καυτής κρέμας.
  • Ξαναβάζετε άλλη μια στρώση κριμ κράκερς και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάτε το Garni (το 1 φακελάκι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του σε σαντιγί. Την απλώνετε πάνω απ' την κρέμα.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένα κράκερ, άχνη και κανέλα και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Εναλλακτικό μιλφέιγ: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κρακεράκια έτοιμησε 5'

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share