Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Πόσοι το έχετε ξανακούσει; Ταρτάρ φράουλας με ελαιόλαδο & βασιλικό

Πεντανόστιμο!

22 Ιουλίου 2022 15:13
Πόσοι το έχετε ξανακούσει; Ταρτάρ φράουλας με ελαιόλαδο & βασιλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τα φρούτα της εποχής και σε χρόνο dt, σκαρώνουμε επιδόρπια δροσιστικά και αξεπέραστα. Αυτό το πεντανόστιμο γλυκό θα σας μείνει αξέχαστο!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το γλυκό της ευκολίας: Φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού

Υλικά:

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Πόσοι το έχετε ξανακούσει; Ταρτάρ φράουλας με ελαιόλαδο & βασιλικό

Πλένουμε τις φράουλες σε κρύο νερό και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε απαλά με τη βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας για 2΄ με 3΄.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι το ελαιόλαδο να απορροφηθεί καλά από τις φράουλες και να γυαλίσουν ωραία. Σερβίρουμε σε καλά παγωμένα κρύα ποτήρια που έχουμε διατηρήσει στην κατάψυξη για να μη χάσουν το ζουμί τους και να είναι καλά παγωμένες.

Πηγή: olivemagazine.gr

«Κολασμένο» μιλφέιγ γλυκό ψυγείου με μαριναρισμένες φράουλες, κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Ψάχνετε κάτι γλυκό στο σπίτι και το ψυγείο είναι άδειο; Το πιο εύκολο σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες που έχετε ετοιμάσει ποτέ. Μέχρι να χτυπήσετε την κρέμα ψήθηκε και το φύλλο!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Καλοκαιρινή «όαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Μια παγωμένη απόλαυση που θα λατρέψετε!

Υλικά

  • 9 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 9 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 9 κουτ. σούπας αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροτριμμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
  • 4 κρόκους αβγών
  • 5 ζελατίνες

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ

Διαδικασία

«Κολασμένο» μιλφέιγ γλυκό ψυγείου με μαριναρισμένες φράουλες, κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Βήμα 1

Αλείφετε ένα φύλλο με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη κι αμύγδαλα, προσθέτετε το επόμενο φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, τελειώνοντας με ένα 3ο φύλλο αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με ζάχαρη και αμύγδαλα. Φτιάχνετε άλλα 2 όμοια σετ φύλλων ώστε να έχετε 3 σετ, από 3 φύλλα το καθένα. Κόβετε σε κομμάτια στρογγυλά διαμέτρου 10 εκ. περίπου, τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, σκεπάζετε με άλλη μία λαδόκολλα και τοποθετείτε άλλο ένα ταψάκι από πάνω για βάρος. Ψήνετε στους 160°C μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν καλά. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί μέχρι να αφρατέψει καλά. Σε μπεν μαρί, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να ζεσταθεί καλά, ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Προσθέτετε τις ζελατίνες στα αβγά και ανακατεύετε να διαλυθούν, πριν αναμίξετε το μίγμα με το τυρί. Τέλος, ρίχνετε και τη σαντιγί στο μίγμα του τυριού.

Βήμα 3

Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το κονιάκ και τις μαρινάρετε στο ψυγείο για 8 ώρες. Σουρώνετε τις φράουλες και βράζετε το ζουμί μέχρι να γίνει σιρόπι.

Βήμα 4

Παίρνετε τσέρκια των 10 εκ. και τοποθετείτε ένα φύλλο. Προσθέτετε κρέμα τυριού και λίγες φράουλες. Σκεπάζετε με άλλο ένα κομμάτι φύλλο και επαναλαμβάνετε ώστε να έχετε 2 στρώσεις γέμιση και 3 φύλλα. Αφήνετε τα μιλφέιγ στο ψυγείο να σφίξουν. Τα ξεφορμάρετε και διακοσμείτε με το σιρόπι, έξτρα φράουλες και αμύγδαλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share