Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Καλοκαιρινή «όαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Μια παγωμένη απόλαυση που θα λατρέψετε!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

27 Ιουνίου 2022 10:24
Καλοκαιρινή «όαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Μια παγωμένη απόλαυση που θα λατρέψετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 9 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με τον ζελέ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 2 κουβερτούρες
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
  • 1 ποτήρι νερό μεγάλο
  • 5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

Για τη σαντιγί

  • 1 φυτική σαντιγί κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

Πως το κάνουμε:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ.
  • Σε ένα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγί και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

γλυκο-ψυγειου

Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι έτοιμο στο "πι και φι"

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου σε χρόνο ρεκόρ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Επίσης, είναι δροσερό και άκρως... καλοκαιρινό. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο... ιδιαίτερο, δείτε εδώ το γλυκό με την πορτοκαλάδα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Mιράντα
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια (σ.σ. χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε.
  • Θρυμματίζουμε, με τα χέρια μας, δύο μπισκότα σε κάθε ποτήρι.
  • Προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα. Το κάνουμε έως ότου να γεμίσουν τα ποτήρια μας.
  • Βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο έως ότου να δέσει η κρέμα μας.
  • Σερβίρουμε, με λευκά πουράκια, σαντιγί και κόκκινα ή πράσινα κερασάκια μαρασκίνο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share