Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Πανεύκολο κέικ με μέλι και κανέλα: Απόλαυση στα ύψη!

Μια φέτα κέικ είναι ικανή να σου αλλάξει τη διάθεση και σε κάθε μπουκιά να αισθάνεσαι λίγο πιο happy

17 Ιουνίου 2022 15:02
Πανεύκολο κέικ με μέλι και κανέλα: Απόλαυση στα ύψη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφράτα, μαμαδίστικα, νόστιμα, σε κάθε πιθανή γεύση, γλυκά ή αλμυρά, τα κέικ αποτελούν κλασικές και αγαπημένες συνταγές που μυρίζουν νοσταλγία, σπίτι και αγάπη. Με την ευκαιρία, δείτε τη μάσκα με μέλι και κανέλα για φυσικό μπότοξ.

Πέρα από τη σοκολάτα και τη βανίλια, υπάρχουν και άλλες γεύσεις που μπορεί να εξερευνήσει κανείς. Μια από αυτές είναι το μέλι, το αγαπημένο προϊόν στην κουζίνα, το οποίο αποτελεί σταθερή παρουσία στο τραπέζι του πρωινού, αλλά μπορεί να γίνει και τέλειο συστατικό για μια νόστιμη συνταγή.

Δοκιμάσαμε τη συνταγή του Πέτρου Μαουνατζή. Ο ίδιος το περιγράφει «Ένα κέικ μελιού αφρός… Πεντανόστιμο, πανεύκολο με υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου! Με το γλάσο μελιού να δίνει ένα πυροτέχνημα γεύσης και είμαι σίγουρος δεν θα φας μόνο ένα κομμάτι. Εύκολο και ιδανικό για όλη την οικογένεια!».

Συνταγή για κέικ με μέλι

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 220γρ βούτυρο
  • 200γρ μέλι
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλια
  • 250γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα (σκόνη)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 1 /2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Πανεύκολο κέικ με μέλι και κανέλα: Απόλαυση στα ύψη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά με βουτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι πλευράς 25 εκ., αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τα αυγά , ένα κάθε φορά, και τη βανιλια μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρευστο και αφράτο. Προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας να δουλεύουμε. Όταν το μείγμα ενοποιηθεί, το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι/φόρμα και ψήνουμε περίπου 50-60 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυωσει 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Βάζουμε το μέλι, και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό με ένα κουτάλι επάνω στο κρύο κέικ.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share