Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δροσερό γιαουρτογλυκό με πραλίνα φουντουκιού και μπισκοτένια βάση έτοιμο στο πι και φι

Απολαυστική γεύση!

27 Μαΐου 2022 15:31
Δροσερό γιαουρτογλυκό με πραλίνα φουντουκιού και μπισκοτένια βάση έτοιμο στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δροσερό και απολαυστικό γιαουρτογλυκό με πραλίνα φουντουκιού, μπισκοτένια βάση και το βασικότερο χωρίς ζάχαρη. Ένας υγιεινός πειρασμός που θα λατρέψουν όλοι αυτό το καλοκαίρι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού με 4 υλικά

Υλικά

  • 300 γρ πτι μπερ χωρίς ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 150 ml νερό+150 ml νερό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού με στέβια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Διαλύουμε το ζελέ σε 150 ml καυτό νερό.
  • Προσθέτουμε 150 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού με στέβια και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την μους πάνω από τα μπισκότα.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρύο ζελέ και δουλεύουμε.
  • Προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με τρίμματα από σοκολάτα με στέβια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share