Παραδεισένιο γλυκό ψυγείου: Το πιο εύκολο μπανόφι - Έτοιμο μέσα σε 10'
Είναι πεντανόστιμο!
6 Δεκεμβρίου 2021 20:10
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Αν έχετε συχνά λιγούρες εσείς ή οικογένειά σας ή οι φίλοι σας, τότε η πανεύκολη συνταγή για μπανόφι μέσα σε δέκα λεπτά θα σας συναρπάσει. Πρόκειται για ένα γλυκό που οι περισσότεροι αγαπούν και θέλουν να γεύονται συχνά. Μάλιστα, ίσως να μην γνωρίζατε μέχρι σήμερα το πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε αυτό το γλυκό ψυγείου για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα.
Ενώνετε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών.
Αδειάζετε τη βάση του μπισκότου.
Στρώνετε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι.
Παγώνετε τη βάση στο ψυγείο.
Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα.
Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.
Αποσύρετε από τη φωτιά και κοσκινίζετε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει.
Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Τις στρώνετε στη βάση μπισκότου και περιχύνετε με το ζαχαρούχο.
Παγώνετε το μπανόφι κι όταν πρόκειται να το σερβίρετε το γαρνίρετε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.