Σε ένα μπώλ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 - 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει
καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.
Μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπώλ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν,.
Αφήνουμε 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι.
Όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό τραπέζι αυτών των ημερών.
Η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει, καθώς δεν θέλει πολλά υλικά και το βασικό είναι πώς είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε μια τρύπα στο κέντρο.
Μέσα στην τρύπα ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
Λαδώστε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί και αδειάστε το μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.