Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Εύκολη σκοπελίτικη τυρόπιτα

θα ξετρελαθείτε!

25 Απριλίου 2021 13:29
Εύκολη σκοπελίτικη τυρόπιτα

Η Σκόπελος φημίζεται για την τυρόπιτά της, την οποία εάν δοκιμάσεις σίγουρα θα θελήσεις να την φτιάξεις και εσύ στο σπίτι.

Η σκοπελίτικη τυρόπιτα μπορεί να δείχνει μπελαλίδικη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και θα το δείτε με την παρακάτω συνταγή.

Η συγκεκριμένη τυρόπιτα μπορεί να καταναλωθεί για πρωινό, για σνάκ, ακόμα και για μεσημεριανό.

Υλικά

500γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1κ.γλ. ξύδι
1 κούπα χλιαρό νερό
500 γρ. φέτα σκληρή ή κατσικίσια
ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο (για το τηγάνι)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και ζυμώνουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σκληρή, ούτε πολύ μαλακή.

Στην συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Κόβουμε τη ζύμη μας σε τέσσερα ίσα μέρη και την κάνουμε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε ξανά.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται.

Στην συνέχεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο το φύλλο μας και απλώνουμε την τριμμένη φέτα σε όλο το φύλλο.

Τυλίγουμε το φύλλο με την φέτα -όχι πολύ σφιχτά- και στρίβουμε σε σχήμα σαλιγκάρι.

Τέλος, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.

Tips:

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λάδι για να φουσκώσει το φύλλο και να γίνει πιο τραγανό.

Εύκολη σκοπελίτικη τυρόπιτα

Εύκολη τυρόπιτα σουφλέ

Πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα σουφλέ, έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Τώρα, μπορείς ν' απολαύσεις την αγαπημένη σου τυρόπιτα σε μορφή σουφλέ και να εντυπωσιάσεις ακόμα και τους ποιο απαιτητικούς.

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα σουφλέΥΛΙΚΑ

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 450 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 500 ml γάλα κατσικίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τρία φύλλα (τα οποία δώνουμε το καθένα ξεχωριστά) και φροντίζουμε να εξέχουν από το ταψί
  • Απλώνεται όλη τη φέτα και γυρίζεται προς τα μέσα τα φύλλα που βγαίνουν από το ταψί.
  • Στην συνέχεια βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα (τσαλακωμένα)
  • Χαράζεται σε τετράγωνα κομμάτια
  • Σε ένα μπολ, σπάτε τα αβγά, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι που χρησιμοποιήσατε για τα φύλλα και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε καλά και το περιχύνετε την τυρόπιτα.
  • Ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: mageirikhkaisuntages.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share